Paella
| Type | Hoofdgerecht |
| Kategorie | Spaans |
| Bereidingstijd (min) | 40 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
1
|
blikje
|
Artisjok bodems/harten |
|
100
|
gr
|
Champignons |
|
1
|
Courgette | |
|
100
|
gr
|
Doperwten |
|
100
|
gr
|
Kabeljauwfilet |
|
1
|
teen
|
Knoflook |
|
2
|
el
|
Olijfolie |
|
1
|
Paprika rood | |
| Paprikapoeder zoet | ||
|
5
|
takjes
|
Saffraan |
|
200
|
gr
|
Surinaamse rijst |
|
1
|
Ui | |
|
2
|
dl
|
Visbouillon |
|
100
|
gr
|
Zalm |
|
200
|
gr
|
Zeevruchten mix |
Bereiding
Stap 1Verhit de olie in ruime braadpan en fruit de ui in 3 minuten op half hoog vuur. |
Stap 2Voeg de paprika, knoflook, champignons en de rijst toe. |
Stap 3De bouillon, paprikapoeder, stukjes courgettes en de saffraan toevoegen en alles op laag vuur +/- 12 minuten laten pruttelen. |
Stap 4Schep de garnalen, doperwten, stukjes artisjok, zeevruchten en stukjes zalm en kabeljauw er als laatste erdoor en laat dit nog +/- 5 minuten pruttelen. |
Stap 5Op smaak maken met peper en zout. |