Inktvis op Gallische wijze
| Pulpo a Feira | |
| Type | Bijgerecht |
| Kategorie | Spaans |
| Bereidingstijd (min) | 40 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
1
|
kg
|
Aardappelen |
|
500
|
gr
|
Inktvis |
| Laurierblad | ||
| Olijfolie | ||
| Pittige rode paprikapoeder | ||
|
1
|
Ui | |
| Zeezout |
Bereiding
Stap 1Om de inktvis mals te krijgen minimaal 2 weken in de diepvries leggen. |
Stap 2Schil de aardappelen en laat ze heel. Kook de inktvis in water met laurier, ui en de aardappelen gedurende ongeveer 35 minuten. |
Stap 3Snijd of knip de inktvis in stukjes. |
Stap 4Leg de inktvis op een schaal gemengd met de gekookte aardappelen (in stukjes). Bestrooi het geheel met zout, olijfolie en paprikapoeder. |