Inktvis op Gallische wijze
Pulpo a Feira | |
Type | Bijgerecht |
Kategorie | Spaans |
Bereidingstijd (min) | 40 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
kg
|
Aardappelen |
500
|
gr
|
Inktvis |
Laurierblad | ||
Olijfolie | ||
Pittige rode paprikapoeder | ||
1
|
Ui | |
Zeezout |
Bereiding
Stap 1Om de inktvis mals te krijgen minimaal 2 weken in de diepvries leggen. |
Stap 2Schil de aardappelen en laat ze heel. Kook de inktvis in water met laurier, ui en de aardappelen gedurende ongeveer 35 minuten. |
Stap 3Snijd of knip de inktvis in stukjes. |
Stap 4Leg de inktvis op een schaal gemengd met de gekookte aardappelen (in stukjes). Bestrooi het geheel met zout, olijfolie en paprikapoeder. |