Entrecote met aubergine curry
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Frans |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
3
|
Aubergine | |
700
|
gr
|
Entrecote |
1
|
cm
|
Gember |
1
|
bosje
|
Korianderblad |
1
|
tl
|
Korianderzaad |
1
|
Limoen | |
5
|
el
|
Olijfolie |
2
|
Rode peper | |
2
|
Sjalotten | |
100
|
ml
|
Water |
Hulpmiddelen
1
|
Grillpan | |
1
|
Vergiet |
Bereiding
Stap 1Snijd de aubergines in de lengte in plakken en daarna in lange repen. Bestrooi met wat zout doe ze in een vergiet en plaats er een zwaar voorwerp op om zoveel mogelijk vocht eruit te drukken. |
Stap 2Rooster het korianderzaad in droge pan tot het gaat geuren. |
Stap 3Boen de limoen schoon en rasp 1 tl. schil af en pers de limoen uit. |
Stap 4Maak in een vijzel de korianderzaad en de sjalotten, de limoenrasp, de pepers gember en de limoensap een kruidige pasta. |
Stap 5Dep de aubergine repen droog en bak in de hete olie 6 a 8 min de aubergines, schep er de kruidenpasta door en voeg 100 ml. Water toe laat dit met deksel op de pan 15 minuten sudderen. |
Stap 6Verhit de grillpan met olie en gril de entrecotes aan beide zijden tot ze rosé van binnen zijn, serveer met de aubergine curry en bestrooi met koriander. |