Entrecote met aubergine curry


Type Hoofdgerecht
Kategorie Frans
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


3
Aubergine
700
gr
Entrecote
1
cm
Gember
1
bosje
Korianderblad
1
tl
Korianderzaad
1
Limoen
5
el
Olijfolie
2
Rode peper
2
Sjalotten
100
ml
Water

Hulpmiddelen


1
Grillpan
1
Vergiet

Bereiding


Stap 1
Snijd de aubergines in de lengte in plakken en daarna in lange repen. Bestrooi met wat zout doe ze in een vergiet en plaats er een zwaar voorwerp op om zoveel mogelijk vocht eruit te drukken.
Stap 2
Rooster het korianderzaad in droge pan tot het gaat geuren.
Stap 3
Boen de limoen schoon en rasp 1 tl. schil af en pers de limoen uit.
Stap 4
Maak in een vijzel de korianderzaad en de sjalotten, de limoenrasp, de pepers gember en de limoensap een kruidige pasta.
Stap 5
Dep de aubergine repen droog en bak in de hete olie 6 a 8 min de aubergines, schep er de kruidenpasta door en voeg 100 ml. Water toe laat dit met deksel op de pan 15 minuten sudderen.
Stap 6
Verhit de grillpan met olie en gril de entrecotes aan beide zijden tot ze rosé van binnen zijn, serveer met de aubergine curry en bestrooi met koriander.