Vispannetje
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 35 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
50
|
gr
|
Bloem |
100
|
gr
|
Champignons |
250
|
gr
|
Gepelde garnalen |
50
|
gr
|
Geraspte kaas |
250
|
gr
|
Kabeljauwfilet |
2
|
dl
|
Kookroom |
3
|
el
|
Peterselie |
100
|
gr
|
Prei |
50
|
gr
|
Roomboter |
4
|
dl
|
Visbouillon |
300
|
gr
|
Winterpeen |
1
|
dl
|
Witte wijn |
300
|
gr
|
Zalm |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Wortel / prei / champignons in plakjes snijden en roerbakken. |
Stap 2Voeg de vis en garnalen toe en laat deze enkele min. Meestoven. |
Stap 3Maak van de boter en de bloem een roux en laat dit gaar worden. Voeg de wijn en de bouillon beetje bij beetje toe en maak een gladde saus. Laat dit 5 min rustig koken en voeg de room en de peterselie toe en Maak op smaak met zout en peper. |
Stap 4Voeg dit bij de groente en de vis en vul de pannetjes er mee en strooi er de kaas over zet in voorverwarmde oven 180 C 15 -20 minuten in de oven gratineren. |