Vispannetje


Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 35
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


50
gr
Bloem
100
gr
Champignons
250
gr
Gepelde garnalen
50
gr
Geraspte kaas
250
gr
Kabeljauwfilet
2
dl
Kookroom
3
el
Peterselie
100
gr
Prei
50
gr
Roomboter
4
dl
Visbouillon
300
gr
Winterpeen
1
dl
Witte wijn
300
gr
Zalm
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Wortel / prei / champignons in plakjes snijden en roerbakken.
Stap 2
Voeg de vis en garnalen toe en laat deze enkele min. Meestoven.
Stap 3
Maak van de boter en de bloem een roux en laat dit gaar worden. Voeg de wijn en de bouillon beetje bij beetje toe en maak een gladde saus. Laat dit 5 min rustig koken en voeg de room en de peterselie toe en Maak op smaak met zout en peper.
Stap 4
Voeg dit bij de groente en de vis en vul de pannetjes er mee en strooi er de kaas over zet in voorverwarmde oven 180 C 15 -20 minuten in de oven gratineren.