Perensleetjes met kaneelijs


Type Nagerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


2
plakken
Bladerdeeg
2
el
Fijne kristalsuiker
2
Handperen
2
el
Honing
1
el
Kaneel
4
bolletjes
Kaneelijs
4
blaadjes
Mint

Bereiding


Stap 1
Rol de plakjes deeg iets uit en halveer ze.
Stap 2
Snijd de gehalveerde peren in dunne plakjes.
Stap 3
Leg de peer op het deeg en snijd het overtollige deeg weg en laat een cm langs de zijkant zitten.
Stap 4
Bestrijk met honing en bak de taartjes in 20-25 minuten af.
Stap 5
Meng de suiker en de kaneel en bestrooi de taartjes daarmee op de helft van de baktijd, zodat het licht karameliseert.
Stap 6
Laat ze afkoelen en serveren met bolletje kaneelijs en bladje mint.