Perensleetjes met kaneelijs
| Type | Nagerecht |
| Kategorie | Nederlands |
| Bereidingstijd (min) | 30 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
2
|
plakken
|
Bladerdeeg |
|
2
|
el
|
Fijne kristalsuiker |
|
2
|
Handperen | |
|
2
|
el
|
Honing |
|
1
|
el
|
Kaneel |
|
4
|
bolletjes
|
Kaneelijs |
|
4
|
blaadjes
|
Mint |
Bereiding
Stap 1Rol de plakjes deeg iets uit en halveer ze. |
Stap 2Snijd de gehalveerde peren in dunne plakjes. |
Stap 3Leg de peer op het deeg en snijd het overtollige deeg weg en laat een cm langs de zijkant zitten. |
Stap 4Bestrijk met honing en bak de taartjes in 20-25 minuten af. |
Stap 5Meng de suiker en de kaneel en bestrooi de taartjes daarmee op de helft van de baktijd, zodat het licht karameliseert. |
Stap 6Laat ze afkoelen en serveren met bolletje kaneelijs en bladje mint. |