Forel in zoutkorst


Lekker met aardappelen en worteltjes
Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


200
gr
Aardappelen
1
bosje
Bieslook
200
gr
Bospeen
1
Citroen
4
Forel
1
bosje
Peterselie
500
gr
Zeezout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Oven voorverwarmen op 220 C helft van het zout in oven schaal verdelen.
Stap 2
Vul de buikholte van de forellen met peper, bieslook en peterselie, leg op het zeezout in de schaal en verdeel de rest van het zeezout erover en druk het stevig aan.
Stap 3
Zet de oven schaal in de oven gedurende 20 min.
Stap 4
Ondertussen kook de worteltjes en aardappelen.
Stap 5
Zout korst aan tafel wegbreken en forel direct opdienen met citroen aardappelen en worteltjes in botersaus.