Forel in zoutkorst
Lekker met aardappelen en worteltjes | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
200
|
gr
|
Aardappelen |
1
|
bosje
|
Bieslook |
200
|
gr
|
Bospeen |
1
|
Citroen | |
4
|
Forel | |
1
|
bosje
|
Peterselie |
500
|
gr
|
Zeezout |
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Oven voorverwarmen op 220 C helft van het zout in oven schaal verdelen. |
Stap 2Vul de buikholte van de forellen met peper, bieslook en peterselie, leg op het zeezout in de schaal en verdeel de rest van het zeezout erover en druk het stevig aan. |
Stap 3Zet de oven schaal in de oven gedurende 20 min. |
Stap 4Ondertussen kook de worteltjes en aardappelen. |
Stap 5Zout korst aan tafel wegbreken en forel direct opdienen met citroen aardappelen en worteltjes in botersaus. |