Gepofte aardappels met zuiveldip spek en prei
| Type | Bijgerecht |
| Kategorie | Nederlands |
| Bereidingstijd (min) | 50 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
|
4
|
Aardappelen | |
|
1
|
Prei | |
|
100
|
gr
|
Spekreepjes |
| Zout | ||
|
150
|
gr
|
Zuivelspread naturel |
| Zwarte peper |
Hulpmiddelen
|
1
|
Aluminiumfolie |
Bereiding
Stap 1Boen de aardappels schoon onder koud stromend water en kook ze in koken water met zout 10 min. |
Stap 2Pak ze strak in aluminium Folie en laat ze roosteren in voorverwarmde oven 225 ° C in 30 min. |
Stap 3Bak spekreepjes in pan knapperig bruin en laat de fijn gesneden prei 3 min. meebakken, klop de zuivelspread luchtig en schep dit door het afgekoelde spek prei mengsel. |
Stap 4Snijd de hete aardappels doormidden en vul met het mengsel. |