BBQ Tomahawk Steak


Lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/193 Chimichurry
Bereidingstijd (min) 5
Kooktijd (min) 60
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
Tomahawk steak
1
Zeezout
1
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel

Bereiding


Stap 1
Breng de Tomahawk steak op kamertemperatuur.
Stap 2
Prepareer de BBQ op 110 graden Celsius voor een reversed sear bereiding.
Stap 3
Strooi ruimschoots zwarte peper en zeezout op steak, ook de zijkanten.
Stap 4
Leg op de BBQ en breng een kern temperatuur meter in.
Stap 5
Haal de steak eraf als de 45 graden bereikt is. Verpak in aluminium folie.
Stap 6
Breng de BBQ tot 220 graden Celsius en bak de steak kort op alle kanten af. Laat het vet smelten en zorg dat de steak niet verbrandt.
Stap 7
Laat paar minuutjes rusten onder wat aluminiumfolie.
Stap 8
Snij eerst het bot eraf en daarna op de draad mooie plakken.
Stap 9
Lekker met chimichurri.