BBQ Tomahawk Steak
Lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/193 Chimichurry | |
Bereidingstijd (min) | 5 |
Kooktijd (min) | 60 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
Tomahawk steak | |
1
|
Zeezout | |
1
|
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel |
Bereiding
Stap 1Breng de Tomahawk steak op kamertemperatuur. |
Stap 2Prepareer de BBQ op 110 graden Celsius voor een reversed sear bereiding. |
Stap 3Strooi ruimschoots zwarte peper en zeezout op steak, ook de zijkanten. |
Stap 4Leg op de BBQ en breng een kern temperatuur meter in. |
Stap 5Haal de steak eraf als de 45 graden bereikt is. Verpak in aluminium folie. |
Stap 6Breng de BBQ tot 220 graden Celsius en bak de steak kort op alle kanten af. Laat het vet smelten en zorg dat de steak niet verbrandt. |
Stap 7Laat paar minuutjes rusten onder wat aluminiumfolie. |
Stap 8Snij eerst het bot eraf en daarna op de draad mooie plakken. |
Stap 9Lekker met chimichurri. |