New York Cheese cake
Type | Taart & Gebak |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Wachttijd (min) | 120 |
Oventijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 12 |
Ingrediënten
700
|
gr
|
Bastognekoek |
3
|
el
|
Bloem |
1
|
Citroen | |
150
|
gr
|
Creme fraiche |
3
|
Ei | |
150
|
gr
|
Fijne kristalsuiker |
1
|
kg
|
Mascarpone |
40
|
gr
|
Roomboter |
20
|
gr
|
Vanillesuiker |
Hulpmiddelen
1
|
Bakpapier | |
1
|
Bakvorm van 23 cm |
Bereiding
Stap 1Breng de roomboter op kamertemperatuur, verkruimel de Bastogne koeken en meng ze samen. |
Stap 2Vet het bakblik in en verdeel de Bastogne boter mengsel over de bodem. Druk een beetje aan met een lepel. |
Stap 3Doe de roomkaas in een grote kom. Rasp de schil van de citroen. Voeg de zest en het sap toe van de citroen, de suiker, de bloem, vanillesuiker, de eieren. Meng het geheel goed. Voeg op het laast de crème fraiche toe en meng kort. |
Stap 4Knip paar randen van een bakpapier en plak deze met wat boter op de rand van het bakblik. |
Stap 5Doe de vulling in het bakblik en verdeel deze goed. |
Stap 6Bak de taart op 180 graden Celsius zo'n 45 minuten met onder en bovenwarmte. |
Stap 7Laat de taart afkoelen en zet deze in de koelkast voor een paar uurtjes. |