New York Cheese cake


Type Taart & Gebak
Bereidingstijd (min) 20
Wachttijd (min) 120
Oventijd (min) 45
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 12

Ingrediënten


700
gr
Bastognekoek
3
el
Bloem
1
Citroen
150
gr
Creme fraiche
3
Ei
150
gr
Fijne kristalsuiker
1
kg
Mascarpone
40
gr
Roomboter
20
gr
Vanillesuiker

Hulpmiddelen


1
Bakpapier
1
Bakvorm van 23 cm

Bereiding


Stap 1
Breng de roomboter op kamertemperatuur, verkruimel de Bastogne koeken en meng ze samen.
Stap 2
Vet het bakblik in en verdeel de Bastogne boter mengsel over de bodem. Druk een beetje aan met een lepel.
Stap 3
Doe de roomkaas in een grote kom. Rasp de schil van de citroen. Voeg de zest en het sap toe van de citroen, de suiker, de bloem, vanillesuiker, de eieren. Meng het geheel goed. Voeg op het laast de crème fraiche toe en meng kort.
Stap 4
Knip paar randen van een bakpapier en plak deze met wat boter op de rand van het bakblik.
Stap 5
Doe de vulling in het bakblik en verdeel deze goed.
Stap 6
Bak de taart op 180 graden Celsius zo'n 45 minuten met onder en bovenwarmte.
Stap 7
Laat de taart afkoelen en zet deze in de koelkast voor een paar uurtjes.