Thaise Chili Saus


Type Saus
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 5
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


20
gr
Gember
2
Knoflook bol
14
gr
Korianderblad
60
gr
Laos
6
Limoenblad
6
el
Mirin
4
Rode peper
1
Sereh (citroengras)
1
el
Sojasaus
200
gr
Suiker
1
el
Vissaus
2
el
Water

Bereiding


Stap 1
Gebruik de dikke kant van de sereh, pel de knoflook, schil de gember en laos, maak de pepers schoon, haal de kern uit het limoenblad en hak alles heel fijn.
Stap 2
Verwarm de suiker in het water en laat het een beetje bruin worden. Voeg dan de kruiden toe en roer goed. Daarna kan de mirin, vissaus en soja saus erbij.
Stap 3
Ga eventueel met een staafmixer nog door de saus.