Thaise Chili Saus
Type | Saus |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 5 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
20
|
gr
|
Gember |
2
|
Knoflook bol | |
14
|
gr
|
Korianderblad |
60
|
gr
|
Laos |
6
|
Limoenblad | |
6
|
el
|
Mirin |
4
|
Rode peper | |
1
|
Sereh (citroengras) | |
1
|
el
|
Sojasaus |
200
|
gr
|
Suiker |
1
|
el
|
Vissaus |
2
|
el
|
Water |
Bereiding
Stap 1Gebruik de dikke kant van de sereh, pel de knoflook, schil de gember en laos, maak de pepers schoon, haal de kern uit het limoenblad en hak alles heel fijn. |
Stap 2Verwarm de suiker in het water en laat het een beetje bruin worden. Voeg dan de kruiden toe en roer goed. Daarna kan de mirin, vissaus en soja saus erbij. |
Stap 3Ga eventueel met een staafmixer nog door de saus. |