BBQ Gerookt Buikspek
Type | Hoofdgerecht |
Wachttijd (min) | 4320 |
Kooktijd (min) | 300 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
kg
|
Buikspek zonder zwoerd |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
1
|
Laurierblad | |
100
|
ml
|
Maple syrup |
2
|
takjes
|
Rozemarijn |
500
|
ml
|
Water |
50
|
gr
|
Witte basterdsuiker |
100
|
gr
|
Zeezout |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Lekbak | |
1
|
Rookhout (appel of kersen) |
Bereiding
Stap 1Voor de pekel de suiker en zout oplossen in 500 ml water. Voeg de Rozemarijn, tenen knoflook en laurierblad toe. Laat de pekel afkoelen, dompel de buikspek erin en laat deze 72 uur in de koelkast inwerken. |
Stap 2Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 120 graden Celsius. Leg een lekbak klaar. |
Stap 3Dep het buikspek droog en laat hem even op kamertemperatuur komen. Leg deze op de BBQ, voeg het rookhout toe en sluit de BBQ. |
Stap 4Na een uur of 5 is de verwachting dat hij gaar is. De kerntemperatuur dient ongeveer 70 graden Celsius te zijn. Smeer het laatste half uurtje de buikspek in met de maple syrup. |
Stap 5Snij er mooie plakken van en voeg nog wat maple syrup toe. |