BBQ Gerookt Buikspek


Type Hoofdgerecht
Wachttijd (min) 4320
Kooktijd (min) 300
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
kg
Buikspek zonder zwoerd
2
teentjes
Knoflook
1
Laurierblad
100
ml
Maple syrup
2
takjes
Rozemarijn
500
ml
Water
50
gr
Witte basterdsuiker
100
gr
Zeezout

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Lekbak
1
Rookhout (appel of kersen)

Bereiding


Stap 1
Voor de pekel de suiker en zout oplossen in 500 ml water. Voeg de Rozemarijn, tenen knoflook en laurierblad toe. Laat de pekel afkoelen, dompel de buikspek erin en laat deze 72 uur in de koelkast inwerken.
Stap 2
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 120 graden Celsius. Leg een lekbak klaar.
Stap 3
Dep het buikspek droog en laat hem even op kamertemperatuur komen. Leg deze op de BBQ, voeg het rookhout toe en sluit de BBQ.
Stap 4
Na een uur of 5 is de verwachting dat hij gaar is. De kerntemperatuur dient ongeveer 70 graden Celsius te zijn. Smeer het laatste half uurtje de buikspek in met de maple syrup.
Stap 5
Snij er mooie plakken van en voeg nog wat maple syrup toe.