BBQ Rib Eye Reverse Sear


Type Hoofdgerecht
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


2
kg
Ribeye
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Kerntemperatuurmeter

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 110 graden Celsius. Gebruik een plate setter met rooster.
Stap 2
Strooi peper en zout over de ribeye en stop een kerntemperatuur meter erin en leg deze in de BBQ. Sluit de BBQ en verwarm totdat de kerntemperatuur 46 graden Celsius bereikt heeft.
Stap 3
Haal de ribeye van de BBQ en verander de BBQ voor directe verwarming op 220 graden Celsius. Vervang de plate setter door een gietijzeren rooster.
Stap 4
Schroei de ribeye rondom mooi bruin en laat hem even rusten.
Stap 5
Snij mooie plakken en voor de liefhebber nog wat zwarte peper.