BBQ Rib Eye Reverse Sear
Type | Hoofdgerecht |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
kg
|
Ribeye |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Kerntemperatuurmeter |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 110 graden Celsius. Gebruik een plate setter met rooster. |
Stap 2Strooi peper en zout over de ribeye en stop een kerntemperatuur meter erin en leg deze in de BBQ. Sluit de BBQ en verwarm totdat de kerntemperatuur 46 graden Celsius bereikt heeft. |
Stap 3Haal de ribeye van de BBQ en verander de BBQ voor directe verwarming op 220 graden Celsius. Vervang de plate setter door een gietijzeren rooster. |
Stap 4Schroei de ribeye rondom mooi bruin en laat hem even rusten. |
Stap 5Snij mooie plakken en voor de liefhebber nog wat zwarte peper. |