BBQ Brioche Broodjes
Type | Brood |
Kategorie | Frans |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Wachttijd (min) | 120 |
Kooktijd (min) | 14 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Aantal stuks | 8 |
Ingrediƫnten
500
|
gr
|
Bloem |
10
|
gr
|
Droge gist |
2
|
Ei | |
250
|
ml
|
Melk |
60
|
gr
|
Roomboter |
4
|
el
|
Sesamzaad |
100
|
gr
|
Suiker |
1
|
tl
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Meng de melk en de boter in een pannetje op licht vuur. Laat daarna afkoelen. |
Stap 2Meng het bloem, gist, suiker, zout en voeg 1 ei toe. |
Stap 3Voeg het roomboter melk mengsel toe en kneed tot een mooie bol. |
Stap 4Laat deze rijzen voor minimaal 2 uur. |
Stap 5Kneed de bol lichtjes en verdeel in 8 stukken. |
Stap 6Per bolletje opbollen en op een bakplaat met bakpapier leggen. Deze 45 minuten laten rijzen. |
Stap 7Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming. Gebruik een platesetter en pizzasteen. |
Stap 8Smeer de broodjes in met wat losgeklopt ei en strooi de sesamzaadjes eroverheen. |
Stap 9Bak de bolletjes totdat ze mooi bruin zijn. |