BBQ Overnight Pulled Pork


Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 840
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 12

Ingrediƫnten


30
ml
Appelazijn
90
gr
BBQ kruiden
BBQ saus
30
ml
Cola
5
el
Honing
5
el
Mosterd
1
Procureur
30
ml
Whiskey

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Houtskool
1
Rookhout (appel of kersen)

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 110 graden Celsius. Gebruik een platesetter om het vuur af te schermen.
Stap 2
Meng de whiskey honing en appelazijn in een pannetje en verwarm lichtjes om de honing op te lossen.
Stap 3
Maak de procureur schoon door de losse stukken weg te snijden en injecteer hem met de whiskey. Dep hem droog met wat keukenpapier.
Stap 4
Smeer hem in met de mosterd en strooi de rub rijkelijk eroverheen.
Stap 5
Is de BBQ stabiel voeg het rookhout toe en leg de procureur in het midden (21:30).
Stap 6
In de ochtend sprayen met wat cola. Hij is klaar als je met een sateprikker er makkelijk in kan prikken. Kerntemperatuur rond de 92 graden Celsius (11:30).
Stap 7
Haal hem van de BBQ en laat hem 10 minuten rusten in een schaal. Trek hem daarna uitelkaar met een paar vorken.
Stap 8
Heerlijk met een vers brioche broodje, een BBQ saus en coleslaw.