BBQ Overnight Pulled Pork
| Type | Hoofdgerecht |
| Bereidingstijd (min) | 20 |
| Kooktijd (min) | 840 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 12 |
Ingrediƫnten
|
30
|
ml
|
Appelazijn |
|
90
|
gr
|
BBQ kruiden |
| BBQ saus | ||
|
30
|
ml
|
Cola |
|
5
|
el
|
Honing |
|
5
|
el
|
Mosterd |
|
1
|
Procureur | |
|
30
|
ml
|
Whiskey |
Hulpmiddelen
|
1
|
BBQ met deksel | |
|
1
|
Houtskool | |
|
1
|
Rookhout (appel of kersen) |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 110 graden Celsius. Gebruik een platesetter om het vuur af te schermen. |
Stap 2Meng de whiskey honing en appelazijn in een pannetje en verwarm lichtjes om de honing op te lossen. |
Stap 3Maak de procureur schoon door de losse stukken weg te snijden en injecteer hem met de whiskey. Dep hem droog met wat keukenpapier. |
Stap 4Smeer hem in met de mosterd en strooi de rub rijkelijk eroverheen. |
Stap 5Is de BBQ stabiel voeg het rookhout toe en leg de procureur in het midden (21:30). |
Stap 6In de ochtend sprayen met wat cola. Hij is klaar als je met een sateprikker er makkelijk in kan prikken. Kerntemperatuur rond de 92 graden Celsius (11:30). |
Stap 7Haal hem van de BBQ en laat hem 10 minuten rusten in een schaal. Trek hem daarna uitelkaar met een paar vorken. |
Stap 8Heerlijk met een vers brioche broodje, een BBQ saus en coleslaw. |