Rode kool
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
Appels Goudreinette | |
3
|
el
|
Azijn |
2
|
el
|
Bruine basterdsuiker |
1
|
tl
|
Kaneel |
3
|
Kruidnagel | |
3
|
Laurierblad | |
1
|
kg
|
Rode kool |
50
|
gr
|
Roomboter |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snij de kool in vieren eb verwijder de harde midden stukken. |
Stap 2Haal de buitenste bladeren eraf en snij de kool fijn. |
Stap 3Kook de kool in weinig water met de fijngesneden appels, kruiden, zout en peper klaar in +/- 45 minuten. |
Stap 4Voer als laatst de azijn, suiker en de boter toe en laat het nog even stoven. |