Rode kool
| Type | Hoofdgerecht |
| Kategorie | Nederlands |
| Bereidingstijd (min) | 45 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
2
|
Appels Goudreinette | |
|
3
|
el
|
Azijn |
|
2
|
el
|
Bruine basterdsuiker |
|
1
|
tl
|
Kaneel |
|
3
|
Kruidnagel | |
|
3
|
Laurierblad | |
|
1
|
kg
|
Rode kool |
|
50
|
gr
|
Roomboter |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snij de kool in vieren eb verwijder de harde midden stukken. |
Stap 2Haal de buitenste bladeren eraf en snij de kool fijn. |
Stap 3Kook de kool in weinig water met de fijngesneden appels, kruiden, zout en peper klaar in +/- 45 minuten. |
Stap 4Voer als laatst de azijn, suiker en de boter toe en laat het nog even stoven. |