Ravioli ricotta e spinaci
Geinspireerd door https://ricette.giallozafferano.it/Ravioli-ricotta-e-spinaci.html Giallo Zafferano | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 60 |
Kooktijd (min) | 5 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 6 |
Aantal stuks | 24 |
Ingrediƫnten
5
|
Eieren | |
1
|
snufje
|
Nootmuskaat |
30
|
gr
|
Parmigiano Reggiano |
250
|
gr
|
Pizzabloem OO |
70
|
gr
|
Ricotta |
250
|
gr
|
Semola |
100
|
gr
|
Spinazie |
1
|
snufje
|
Zout |
1
|
tl
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Meng de semola, bloem en zout. Maak een kuiltje en voeg de eieren een voor een toe en meng de bloem erdoorheen. Kneed goed en laat het deeg rusten in folie. |
Stap 2Bak de spinazie en maak op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Meng de ricotta erdoorheen en rasp de kaas erdoorheen. |
Stap 3Haal het deeg uit de folie en verdeel in stukken van ongeveer 70 gram. Zet de pasta machine op tafel en draai het deeg erdoor heen. Vouw paar keer en draai er doorheen. Zet de pasta machine iets strakker en haal het deeg erdoor totdat een mooie strook eruit komt. Zorg dat het deeg niet te droog wordt. |
Stap 4Leg de stroken naast elkaar neer en verdeel de ricotta spinazie in bolletjes erop en vouw het deeg erover heen. |
Stap 5Snij de ravioli stukjes apart en maak het randje dicht met een vork. |
Stap 6Zet een pan water op en kook de ravioli beet gaat in ongeveer 5 minuten. |
Stap 7Heerlijk met verse pesto ala genoverse, parmezaan regiano en extra vierge olijfolie. |