Ravioli ricotta e spinaci


Geinspireerd door https://ricette.giallozafferano.it/Ravioli-ricotta-e-spinaci.html Giallo Zafferano
Type Hoofdgerecht
Kategorie Italiaans
Bereidingstijd (min) 60
Kooktijd (min) 5
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 6
Aantal stuks 24

Ingrediƫnten


5
Eieren
1
snufje
Nootmuskaat
30
gr
Parmigiano Reggiano
250
gr
Pizzabloem OO
70
gr
Ricotta
250
gr
Semola
100
gr
Spinazie
1
snufje
Zout
1
tl
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Meng de semola, bloem en zout. Maak een kuiltje en voeg de eieren een voor een toe en meng de bloem erdoorheen. Kneed goed en laat het deeg rusten in folie.
Stap 2
Bak de spinazie en maak op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Meng de ricotta erdoorheen en rasp de kaas erdoorheen.
Stap 3
Haal het deeg uit de folie en verdeel in stukken van ongeveer 70 gram. Zet de pasta machine op tafel en draai het deeg erdoor heen. Vouw paar keer en draai er doorheen. Zet de pasta machine iets strakker en haal het deeg erdoor totdat een mooie strook eruit komt. Zorg dat het deeg niet te droog wordt.
Stap 4
Leg de stroken naast elkaar neer en verdeel de ricotta spinazie in bolletjes erop en vouw het deeg erover heen.
Stap 5
Snij de ravioli stukjes apart en maak het randje dicht met een vork.
Stap 6
Zet een pan water op en kook de ravioli beet gaat in ongeveer 5 minuten.
Stap 7
Heerlijk met verse pesto ala genoverse, parmezaan regiano en extra vierge olijfolie.