Pavlova met room en rode vruchten


Type Nagerecht
Bereidingstijd (min) 20
Wachttijd (min) 180
Oventijd (min) 150
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


6
Aardbeien
1
el
Appelazijn
20
Blauwe bessen
4
Eieren
250
gr
Fijne kristalsuiker
20
Frambozen
150
gr
Mascarpone
4
tl
Maïzena
200
ml
Slagroom

Bereiding


Stap 1
Breng de eieren op kamer temperatuur en zet de oven op boven en onder warmte op 100 graden Celsius.
Stap 2
Scheidt de eiwit van de dooier. Pas op dat er geen eigeel bijkomt.
Stap 3
Klopt het eiwit stijf in een vetvrije schaal en voeg mondjesmaat alle suiker toe zodat het goed oplost, en op het laatste de maïzena en azijn. Als het eiwit stijf is stoppen met kloppen, te ver kloppen is ook niet goed.
Stap 4
Verdeel het eiwiten op de bakplaat met bakpapier en zet deze in de oven voor 2,5 uur. Doe de oven niet open.
Stap 5
Na 3 uur de oven uitzetten en 3 uur laten afkoelen. Zet de pavlova daarna in de koelkast.
Stap 6
Klop de slagroom stijf en meng de mascarpone erdoorheen met een spatel. Verdeel dit op de pavlova en verdeel het fruit erover.