Pavlova met room en rode vruchten
Type | Nagerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Wachttijd (min) | 180 |
Oventijd (min) | 150 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
6
|
Aardbeien | |
1
|
el
|
Appelazijn |
20
|
Blauwe bessen | |
4
|
Eieren | |
250
|
gr
|
Fijne kristalsuiker |
20
|
Frambozen | |
150
|
gr
|
Mascarpone |
4
|
tl
|
Maïzena |
200
|
ml
|
Slagroom |
Bereiding
Stap 1Breng de eieren op kamer temperatuur en zet de oven op boven en onder warmte op 100 graden Celsius. |
Stap 2Scheidt de eiwit van de dooier. Pas op dat er geen eigeel bijkomt. |
Stap 3Klopt het eiwit stijf in een vetvrije schaal en voeg mondjesmaat alle suiker toe zodat het goed oplost, en op het laatste de maïzena en azijn. Als het eiwit stijf is stoppen met kloppen, te ver kloppen is ook niet goed. |
Stap 4Verdeel het eiwiten op de bakplaat met bakpapier en zet deze in de oven voor 2,5 uur. Doe de oven niet open. |
Stap 5Na 3 uur de oven uitzetten en 3 uur laten afkoelen. Zet de pavlova daarna in de koelkast. |
Stap 6Klop de slagroom stijf en meng de mascarpone erdoorheen met een spatel. Verdeel dit op de pavlova en verdeel het fruit erover. |