BBQ Pizza Gyros
Bereidingstijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 100 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Aantal stuks | 4 |
Ingrediënten
2
|
el
|
Appelazijn |
100
|
gr
|
Geraspte kaas |
30
|
gr
|
Gyros kruiden |
5
|
Jalapeño pepers | |
100
|
gr
|
Kaas (jong belegen) |
5
|
teentjes
|
Knoflook |
50
|
ml
|
Olijfolie |
4
|
el
|
Oregano |
880
|
gr
|
Pizza deeg |
2.5
|
kg
|
Procureur |
1
|
Puntpaprika rood | |
3
|
stuks
|
Rode uien |
400
|
ml
|
Tomatensaus |
Bereiding
Stap 1Snij de procureur in plakken en leg deze in een schaal. Snij de Jalapeño pepers en knoflook in schijfjes, de rode uien in ringen, rits de tijm van de blaadjes en meng deze door de procureur. Voeg een scheutje appelazijn toe en de olijfolie en laat het vlees afgedekt marineren voor een dag in de koelkast. |
Stap 2Volgende dag haal het vlees uit de marinade, voeg de gyros kruiden toe en prik op de spit van de grill. |
Stap 3Haal de uien, Jalapeño pepers en knoflook uit de marinade en doe deze in een steelpannetje en gaar deze in wat olijfolie. Dit wordt de garnering voor op de pizza. |
Stap 4Grill het vlees op een BBQ met rotiserie op 180 graden Celsius. Als een laag mooi bruin is snij deze eraf en verzamel in een aparte bak. |
Stap 5Pak een vel bakpapier en rol een bol pizza uit en verdeel wat tomatensaus erop, laat de randen een beetje vrij. Smeer de rand van de pizza in met wat olijfolie. Verdeel wat gyros over de pizza en wat van de garnering. |
Stap 6Snij de puntpaprika in ringen en verdeel op de pizza en strooi wat jong belegen kaas erover. |
Stap 7Ook lekker is om wat vers gehakte oregano erover. |
Stap 8Breng een BBQ met deksel tot 280 graden Celsius en bak de pizza voor een minuut of 3. Haal het bakpapier eruit en bak de pizza af tot dat deze mooi bruin en gaar is. |