BBQ Gevulde Speculaas


Type Koek
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 25
Kooktijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 8

Ingrediƫnten


18
stuks
Amandelen blank
300
gr
Amandelspijs
250
gr
Bloem
150
gr
Bruine basterdsuiker
1
Ei
5
ml
Melk
125
gr
Roomboter
10
gr
Speculaaskruiden Jonnie Boer
1
mespuntje
Zout

Hulpmiddelen


1
Bakvorm van 23 cm

Bereiding


Stap 1
Breng de roomboter op kamertemperatuur en meng deze met met bloem, basterdsuiker, speculaas kruiden en mespuntje zout. Voeg een beetje melk toe en maak er een mooie bol deeg van. Zet deze vervolgens een uurtje in de koelkast.
Stap 2
Vet de bakschaal in en leg 2/3 van het deeg als bodem en de randen. Verdeel het amandelspijs en dek af met het resterende deeg.
Stap 3
Verdeel de ongebrande amandelen en strijk de bovenkant met een losgeklopt eitje.
Stap 4
Bak deze koek op 160 voor een 30 minuten. Laat eerst afkoelen, maak daarna de rand los met een mesje om vervolgens de koek uit het bakschaal te halen.