BBQ Gevulde Speculaas
Type | Koek |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 25 |
Kooktijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Ingrediƫnten
18
|
stuks
|
Amandelen blank |
300
|
gr
|
Amandelspijs |
250
|
gr
|
Bloem |
150
|
gr
|
Bruine basterdsuiker |
1
|
Ei | |
5
|
ml
|
Melk |
125
|
gr
|
Roomboter |
10
|
gr
|
Speculaaskruiden Jonnie Boer |
1
|
mespuntje
|
Zout |
Hulpmiddelen
1
|
Bakvorm van 23 cm |
Bereiding
Stap 1Breng de roomboter op kamertemperatuur en meng deze met met bloem, basterdsuiker, speculaas kruiden en mespuntje zout. Voeg een beetje melk toe en maak er een mooie bol deeg van. Zet deze vervolgens een uurtje in de koelkast. |
Stap 2Vet de bakschaal in en leg 2/3 van het deeg als bodem en de randen. Verdeel het amandelspijs en dek af met het resterende deeg. |
Stap 3Verdeel de ongebrande amandelen en strijk de bovenkant met een losgeklopt eitje. |
Stap 4Bak deze koek op 160 voor een 30 minuten. Laat eerst afkoelen, maak daarna de rand los met een mesje om vervolgens de koek uit het bakschaal te halen. |