Loempia


Kategorie Indisch
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 6
Aantal stuks 20

Ingrediƫnten


1
blikje
Bamboespruiten
1
el
Ketjap zout
200
gr
Kipfilet
1
teen
Knoflook
20
Loempiavellen
1
Peper
50
gr
Prei
125
gr
Tauge
100
gr
Witte kool
75
gr
Wortel
Zonnebloemolie
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Voor de vulling bak de fijngesneden knoflook en peper in wat olie en voeg de fijngesneden kip toe.
Stap 2
Nadat de kip rul gebakken is voeg wat ketjap toe en bak totdat het vocht weg is.
Stap 3
Voeg daarna de fingesneden witte kool, de geraspte wortelen en de fijngesneden bamboe spruiten toe.
Stap 4
Voeg als laatst de fijngesneden prei en tauge toe.
Stap 5
Maak op smaak met wat zwarte peper en laat deze vulling goed afkoelen.
Stap 6
Pak een loempia vel, leg daarin een 2 eetlepels vulling in en vouw deze dicht (zie foto's). Gebruik wat water om de randen dicht te plakken.
Stap 7
Bak ze per 3 a 4 in een pan in ruim zonnebloemolie mooi bruin.
Stap 8
Lekker met zoet zure chili saus.