Loempia
Kategorie | Indisch |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 6 |
Aantal stuks | 20 |
Ingrediƫnten
1
|
blikje
|
Bamboespruiten |
1
|
el
|
Ketjap zout |
200
|
gr
|
Kipfilet |
1
|
teen
|
Knoflook |
20
|
Loempiavellen | |
1
|
Peper | |
50
|
gr
|
Prei |
125
|
gr
|
Tauge |
100
|
gr
|
Witte kool |
75
|
gr
|
Wortel |
Zonnebloemolie | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Voor de vulling bak de fijngesneden knoflook en peper in wat olie en voeg de fijngesneden kip toe. |
Stap 2Nadat de kip rul gebakken is voeg wat ketjap toe en bak totdat het vocht weg is. |
Stap 3Voeg daarna de fingesneden witte kool, de geraspte wortelen en de fijngesneden bamboe spruiten toe. |
Stap 4Voeg als laatst de fijngesneden prei en tauge toe. |
Stap 5Maak op smaak met wat zwarte peper en laat deze vulling goed afkoelen. |
Stap 6Pak een loempia vel, leg daarin een 2 eetlepels vulling in en vouw deze dicht (zie foto's). Gebruik wat water om de randen dicht te plakken. |
Stap 7Bak ze per 3 a 4 in een pan in ruim zonnebloemolie mooi bruin. |
Stap 8Lekker met zoet zure chili saus. |