BBQ Flat Iron Steak
Lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/193 Chimichurry | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Wachttijd (min) | 5 |
Kooktijd (min) | 6 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
Flat iron steak | |
1
|
Zeezout | |
1
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Flat iron steak is een stuk vlees uit het onderste gedeelte van de sukade van de koe. De zeen zit er dus niet meer in. Deze hoef je niet te sudderen voor uren, maar enkel heet en snel beide kanten grillen elk voor 3 minuten. |
Stap 2Haal de flat iron steak uit de koelkast. Dep de flat iron steak droog. Bedek met verse zwarte peper en zout. |
Stap 3Steek de BBQ voor een directe verhitting en bak de steak beide kanten voor 3 minuten. |
Stap 4Laat de steak even rusten onder een stukje aluminium folie en snij deze daarna in mooie plakken. |
Stap 5Heerlijk samen met chimichurry. |