Gestoofde sukadelappen
Lekker met aardappelen en https://www.keesieaandekook.nl/recipe/22 rode kool | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 180 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
el
|
Bloem |
100
|
gr
|
Champignons |
4
|
Jeneverbessen | |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
4
|
Kruidnagel | |
3
|
Laurierblad | |
40
|
gr
|
Roomboter |
2
|
Runderbouillonblokjes | |
800
|
gr
|
Sukadelappen |
1
|
blikje
|
Tomatenpuree |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
Stoofpan |
Bereiding
Stap 1Verwarm in een grote stoofpan de bouillon met de mosterd, tomatenpuree, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen. |
Stap 2Bestrooi de sukade met peper, zout en bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sukadelappen kort aan beiden kanten. Blus het vlees dan af met de wijnazijn en leg ze in de warme bouillon. |
Stap 3Snij de champignons in plakjes en de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Bak in dezelfde bakpan de uien, champignons en knoflook glazig. Lepel ze dan bij het vlees in de bouillon. |
Stap 4Leg de deksel op de stoofpan en laat het vlees ongeveer 2,5 tot 3 uur heel zachtjes stoven tot de sukadelappen gaar zijn. |