Gestoofde sukadelappen


Lekker met aardappelen en https://www.keesieaandekook.nl/recipe/22 rode kool
Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 180
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


2
el
Bloem
100
gr
Champignons
4
Jeneverbessen
2
teentjes
Knoflook
4
Kruidnagel
3
Laurierblad
40
gr
Roomboter
2
Runderbouillonblokjes
800
gr
Sukadelappen
1
blikje
Tomatenpuree
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
Stoofpan

Bereiding


Stap 1
Verwarm in een grote stoofpan de bouillon met de mosterd, tomatenpuree, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen.
Stap 2
Bestrooi de sukade met peper, zout en bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sukadelappen kort aan beiden kanten. Blus het vlees dan af met de wijnazijn en leg ze in de warme bouillon.
Stap 3
Snij de champignons in plakjes en de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Bak in dezelfde bakpan de uien, champignons en knoflook glazig. Lepel ze dan bij het vlees in de bouillon.
Stap 4
Leg de deksel op de stoofpan en laat het vlees ongeveer 2,5 tot 3 uur heel zachtjes stoven tot de sukadelappen gaar zijn.