BBQ Black Pepper spareribs Orange Style
Geinspireerd door https://bbqstreet.nl/recept/spareribs-smokey-oranje-black-pepper/ BBQ Street - Jord Althuizen | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 360 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Piggy spray |
|||
75
|
ml
|
Appelciderazijn | |
75
|
ml
|
Appelsap | |
50
|
ml
|
Whisky | |
Orange glaze |
|||
1
|
tl
|
Gemberpoeder | |
2
|
el
|
Honing | |
2
|
el
|
Jus d'orange | |
3
|
el
|
Rietsuiker | |
3
|
el
|
Roomboter | |
2
|
el
|
Shiracha saus | |
4
|
el
|
Sinaasappel jam | |
3
|
stuks
|
Steranijs | |
Spareribs |
|||
2
|
el
|
Olijfolie | |
50
|
gr
|
Roomboter | |
4
|
takjes
|
Rozemarijn | |
2
|
Spareribs varken | ||
1
|
el
|
Zeezout | |
2
|
el
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 110 graden Celsius. |
Stap 2Voor de rub ris de rozemarijn blaadjes van de takjes, hak fijn en meng met de zwarte peper en zeezout in een mortier. |
Stap 3Haal de spareribs een uurtje van te voren uit de koelkast, haal het vliesje van de spareribs, doe een beetje olijfolie erop en verdeel de rub op de spareribs. |
Stap 4Rook de spareribs voor een uur of 2 met wat kersen rookhout. |
Stap 5Voor de piggy spray meng wat appelsap, appelazijn en whiskey en doe deze in een spuitflesje. Spray de spareribs na een uurtje en om het half uur een beetje in. |
Stap 6Pak de spareribs in met de holle kant naar beneden in aluminiumfolie, leg wat stukjes roomboter erop en nog wat piggy spray. Leg ze voor 2 uur terug op de BBQ. |
Stap 7Maak de orange glaze in een pan op het vuur met de boter, de honing en de suiker. Roer tot deze is opgelost. Voeg de gemberpoeder, sinaasappel marmalade, jus d'orange, steranijs, shiracha saus toe en kook alles in tot je een mooie dikke glaze hebt. Voeg extra sriracha toe als de saus heter mag. |
Stap 8Pak de spareribs uit en smeer ze in met de orange glaze. Herhaal over een half uurtje. |