BBQ Black Pepper spareribs Orange Style


Geinspireerd door https://bbqstreet.nl/recept/spareribs-smokey-oranje-black-pepper/ BBQ Street - Jord Althuizen
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 360
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


Piggy spray

75
ml
Appelciderazijn
75
ml
Appelsap
50
ml
Whisky

Orange glaze

1
tl
Gemberpoeder
2
el
Honing
2
el
Jus d'orange
3
el
Rietsuiker
3
el
Roomboter
2
el
Shiracha saus
4
el
Sinaasappel jam
3
stuks
Steranijs

Spareribs

2
el
Olijfolie
50
gr
Roomboter
4
takjes
Rozemarijn
2
Spareribs varken
1
el
Zeezout
2
el
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 110 graden Celsius.
Stap 2
Voor de rub ris de rozemarijn blaadjes van de takjes, hak fijn en meng met de zwarte peper en zeezout in een mortier.
Stap 3
Haal de spareribs een uurtje van te voren uit de koelkast, haal het vliesje van de spareribs, doe een beetje olijfolie erop en verdeel de rub op de spareribs.
Stap 4
Rook de spareribs voor een uur of 2 met wat kersen rookhout.
Stap 5
Voor de piggy spray meng wat appelsap, appelazijn en whiskey en doe deze in een spuitflesje. Spray de spareribs na een uurtje en om het half uur een beetje in.
Stap 6
Pak de spareribs in met de holle kant naar beneden in aluminiumfolie, leg wat stukjes roomboter erop en nog wat piggy spray. Leg ze voor 2 uur terug op de BBQ.
Stap 7
Maak de orange glaze in een pan op het vuur met de boter, de honing en de suiker. Roer tot deze is opgelost. Voeg de gemberpoeder, sinaasappel marmalade, jus d'orange, steranijs, shiracha saus toe en kook alles in tot je een mooie dikke glaze hebt. Voeg extra sriracha toe als de saus heter mag.
Stap 8
Pak de spareribs uit en smeer ze in met de orange glaze. Herhaal over een half uurtje.