BBQ Pastiera Napoletana


Type Nagerecht
Kategorie Italiaans
Bereidingstijd (min) 60
Wachttijd (min) 60
Kooktijd (min) 120
Moeilijkheidsgraad Moeilijk
Aantal personen 24
Aantal stuks 2

Ingrediƫnten


1
kg
Bloem
2
Citroen
9
Eieren
1100
gr
Fijne kristalsuiker
60
ml
Fior d'arancho (aroma naturale)
70
gr
Geconfijte citroen (Cedro Candito)
600
gr
Grano cotta per Pastiero Napoletano
20
ml
Liquore Strega
500
Melk
60
gr
Millefiori (aroma naturale)
600
gr
Ricotta
560
gr
Roomboter
Vanillesuiker

Bereiding


Stap 1
Haal de boter en eieren uit de koelkast en laat ze op kamer temperatuur komen.
Stap 2
Begin met het maken van het deeg. Liefst een dag van te voren. Meng 1 kg bloem, 500 gram suiker, 500 gram roomboter en 5 eieren tot een deeg. Maak een mooie bol, rol in een folie en leg voor minimaal 1 uur in de koelkast. Tip: voor een glutenvrije taart kan je In plaats van bloem kan je ook half om amandel meel en havermeel gebruiken.
Stap 3
Voor het graanmengsel doe in een pan de grano cotta, de melk, zest van de citroenen en 60 gram roomboter. Breng aan de kook en roer goed voor 20-25 minuten. Laat goed afkoelen. Tip: voor een glutenvrije taart kan je ook arborio risotto rijst gebruiken.
Stap 4
Klop de 4 eieren met 600 gram suiker in een grote kom totdat de eieren wittig worden.
Stap 5
Doe de ricotta in een andere kom en klop deze los. Voeg deze toe aan het eieren mengsel en mix deze met een spatel.
Stap 6
Voeg het graan mengsel toe bij de eieren/ricotta mengsel en daarna de likeur, geconfijte citroen en aromas. Zet deze in de koelkast om wat op te laten stijven. Kan ook een dag van te voren.
Stap 7
Steek ondertussen de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 160 graden Celsius. Gebruik een plate setter, rooster en pizzasteen.
Stap 8
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een stuk keukenpapier. Snij er met een pasta kartel mes 7 lamellen. Gebruik het overige deeg voor de bodem in een bakblik van 24x4 cm. Prik was gaatjes in de bodem met een vork.
Stap 9
Voeg de vulling toe en leg er 4 lamellen op en schuin de andere 3 zodat er ruit vormen ontstaan
Stap 10
Bak de taart gaar voor ongeveer 90 minuten totdat ie mooi bruin is. Kan iets langer duren.
Stap 11
Laat de taart goed afkoelen en daarna in de koelkast. Serveer op een mooi bord met de vanille suiker.