BBQ Pastiera Napoletana
Type | Nagerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 60 |
Wachttijd (min) | 60 |
Kooktijd (min) | 120 |
Moeilijkheidsgraad | Moeilijk |
Aantal personen | 24 |
Aantal stuks | 2 |
Ingrediƫnten
1
|
kg
|
Bloem |
2
|
Citroen | |
9
|
Eieren | |
1100
|
gr
|
Fijne kristalsuiker |
60
|
ml
|
Fior d'arancho (aroma naturale) |
70
|
gr
|
Geconfijte citroen (Cedro Candito) |
600
|
gr
|
Grano cotta per Pastiero Napoletano |
20
|
ml
|
Liquore Strega |
500
|
Melk | |
60
|
gr
|
Millefiori (aroma naturale) |
600
|
gr
|
Ricotta |
560
|
gr
|
Roomboter |
Vanillesuiker |
Bereiding
Stap 1Haal de boter en eieren uit de koelkast en laat ze op kamer temperatuur komen. |
Stap 2Begin met het maken van het deeg. Liefst een dag van te voren. Meng 1 kg bloem, 500 gram suiker, 500 gram roomboter en 5 eieren tot een deeg. Maak een mooie bol, rol in een folie en leg voor minimaal 1 uur in de koelkast. Tip: voor een glutenvrije taart kan je In plaats van bloem kan je ook half om amandel meel en havermeel gebruiken. |
Stap 3Voor het graanmengsel doe in een pan de grano cotta, de melk, zest van de citroenen en 60 gram roomboter. Breng aan de kook en roer goed voor 20-25 minuten. Laat goed afkoelen. Tip: voor een glutenvrije taart kan je ook arborio risotto rijst gebruiken. |
Stap 4Klop de 4 eieren met 600 gram suiker in een grote kom totdat de eieren wittig worden. |
Stap 5Doe de ricotta in een andere kom en klop deze los. Voeg deze toe aan het eieren mengsel en mix deze met een spatel. |
Stap 6Voeg het graan mengsel toe bij de eieren/ricotta mengsel en daarna de likeur, geconfijte citroen en aromas. Zet deze in de koelkast om wat op te laten stijven. Kan ook een dag van te voren. |
Stap 7Steek ondertussen de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 160 graden Celsius. Gebruik een plate setter, rooster en pizzasteen. |
Stap 8Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een stuk keukenpapier. Snij er met een pasta kartel mes 7 lamellen. Gebruik het overige deeg voor de bodem in een bakblik van 24x4 cm. Prik was gaatjes in de bodem met een vork. |
Stap 9Voeg de vulling toe en leg er 4 lamellen op en schuin de andere 3 zodat er ruit vormen ontstaan |
Stap 10Bak de taart gaar voor ongeveer 90 minuten totdat ie mooi bruin is. Kan iets langer duren. |
Stap 11Laat de taart goed afkoelen en daarna in de koelkast. Serveer op een mooi bord met de vanille suiker. |