Empanada met pittige tonijn
Bereidingstijd (min) | 20 |
Wachttijd (min) | 90 |
Oventijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Aantal stuks | 10 |
Ingrediƫnten
250
|
gr
|
Bloem |
1
|
tl
|
Chilipoeder |
7
|
gr
|
Droge gist |
1
|
Ei | |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
3
|
el
|
Kwark |
2
|
Lente uitjes | |
125
|
gr
|
Melk |
2
|
el
|
Olijfolie |
30
|
gr
|
Paprika rood |
3
|
takjes
|
Peterselie |
1
|
Rode ui | |
63
|
gr
|
Roomboter |
5
|
gr
|
Suiker |
1
|
blikje
|
Tonijn |
Bereiding
Stap 1Maak de melk lauwwarm en doe de gist en suiker erbij. Laat even staan om de gist te activeren. |
Stap 2Meng de bloem, snufje zout, roomboter en met melk met gist tot een mooi deeg. Kneed een minuut of 10. |
Stap 3Verdeel de deeg in 10 bolletjes, leg op een bakplaat met bakpapier, dek af en laat een half uurtjes rijzen. |
Stap 4Snipper het uitje, hak de knoflook fijn. Bak deze in een beetje olijfolie, voeg de chilipoeder toe. Haal de tonijn uit het blikje en laat goed uitlekken en voeg toe. Zet het vuur uit. |
Stap 5Snij de lente uitjes in ringetjes en hak de peterselie fijn, snij de paprika fijn en voeg toe. Voeg de kwark toe en meng goed. Maak op smaak met peper en zout. |
Stap 6Rol de bolletjes deeg uit tot een cirkel, doe wat vulling erop, vouw dicht en maak de rand dicht met een vork en leg terug op de bakplaat. |
Stap 7Kluts een ei en smeer de empanadas is. Laat ze nog een uurtje rijzen. |
Stap 8Smeer ze op het laatst nog een keer in met het ei en bak ze in 20 minuten gaar in een oven op 200 graden Celsius. |