BBQ Porc Belly Burnt Ends
Geinspireerd door https://www.bbq-nl.com/pork-belly-burnt-ends-burnt-ends-buikspek/ Noskos BBQ | |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Kooktijd (min) | 330 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
4
|
el
|
Agavesiroop |
30
|
gr
|
BBQ kruiden |
50
|
ml
|
BBQ saus |
4
|
el
|
Bruine basterdsuiker |
1.5
|
kg
|
Buikspek zonder zwoerd |
200
|
gr
|
Roomboter |
Bereiding
Stap 1Haal de buikspek half uurtje van te voren uit de koelkast en snij de buikspek in dikke stukken van 4 a 5 cm, |
Stap 2Doe je favoriete BBQ rub op de buikspek en rol ze een beetje door de rub heen. |
Stap 3Steek de BBQ voor een indirecte verwarming op 120 graden op het rooster en leg de stukken buikspek erop met daaronder een lekbak met warm water. Voeg rookbakje met rookhout toe en sluit de deksel voor 3 uur. |
Stap 4Na 3 uur zijn de stukken mooi roodbruin geworden. Leg ze in een alluminium bak, verdeel de boter, bastard suiker en agave siroop eroverheen en sluit af met een stuk alluminium folie. |
Stap 5Leg de bak terug op de BBQ en sluit de deksel voor 2 uur. |
Stap 6Pak een nieuwe alluminiumbak of maak de gebruikte bak schoon en doe hierin de stukken spek. Smeer ze in met de BBQ saus en zet terug voor een 30 minuten. |
Stap 7Heerlijk met bijvoorbeeld geroosterd brood, sla en augurk. |