BBQ Porc Belly Burnt Ends


Geinspireerd door https://www.bbq-nl.com/pork-belly-burnt-ends-burnt-ends-buikspek/ Noskos BBQ
Bereidingstijd (min) 10
Kooktijd (min) 330
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


4
el
Agavesiroop
30
gr
BBQ kruiden
50
ml
BBQ saus
4
el
Bruine basterdsuiker
1.5
kg
Buikspek zonder zwoerd
200
gr
Roomboter

Bereiding


Stap 1
Haal de buikspek half uurtje van te voren uit de koelkast en snij de buikspek in dikke stukken van 4 a 5 cm,
Stap 2
Doe je favoriete BBQ rub op de buikspek en rol ze een beetje door de rub heen.
Stap 3
Steek de BBQ voor een indirecte verwarming op 120 graden op het rooster en leg de stukken buikspek erop met daaronder een lekbak met warm water. Voeg rookbakje met rookhout toe en sluit de deksel voor 3 uur.
Stap 4
Na 3 uur zijn de stukken mooi roodbruin geworden. Leg ze in een alluminium bak, verdeel de boter, bastard suiker en agave siroop eroverheen en sluit af met een stuk alluminium folie.
Stap 5
Leg de bak terug op de BBQ en sluit de deksel voor 2 uur.
Stap 6
Pak een nieuwe alluminiumbak of maak de gebruikte bak schoon en doe hierin de stukken spek. Smeer ze in met de BBQ saus en zet terug voor een 30 minuten.
Stap 7
Heerlijk met bijvoorbeeld geroosterd brood, sla en augurk.