Worstenbroodjes uit de oven
Geinspireerd door https://melebest.nl/brabants-worstenbroodje/ Mele Best BBQ | |
Type | Snack |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Wachttijd (min) | 90 |
Oventijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 5 |
Aantal stuks | 10 |
Ingrediƫnten
1
|
tl
|
Basilicum |
250
|
gr
|
Bloem |
2
|
sneetjes
|
Brood wit |
1
|
zakje
|
Droge gist |
1
|
Ei | |
300
|
gr
|
Gehakt half om half |
125
|
gr
|
Melk |
1
|
tl
|
Oregano |
63
|
gr
|
Roomboter |
5
|
gr
|
Witte basterdsuiker |
2
|
el
|
Worchestersaus |
1
|
snufje
|
Zout |
1
|
Zout | |
1
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Warm de melk een beetje op en voeg toe de suiker en de droge gist. Laat het gist een paar minuten activeren. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. |
Stap 2Zeef in in een kom de bloem en voeg de roomboter, snufje zout, melk met gist toe en kneed het deeg 10 minuten tot een mooi deeg. |
Stap 3Verdeel het deeg in 10 bolletjes van 45 gram, leg op een ovenschaal met keukenpapier, dek af en laat het een half uurtje rijzen. |
Stap 4Meng het gehakt met de kruiden, peper, zout, worcestersaus en de helft van het ei. Snij de korst van het brood en hak deze fijn en voeg deze toe aan het gehakt. Verdeel in 10 mooi worstjes. |
Stap 5Rol elk bolletje uit tot een ovaal en leg daar in een worstje, vouw eerst dicht aan de zijkanten, knijp het randje goed dicht en rol het worsten broodje mooi rond. |
Stap 6Leg ze op een schaal met keukenpapier, smeer ze een keer in met het overgebleven losgeklopte ei en laat ze nogmaals een uur rijzen. |
Stap 7Stel de oven in op 220 graden celsius, smeer de worstenbroodjes nog een keer in met het losgeklopte ei en zet worstenbroodjes in de oven voor 20 minuten. |