Worstenbroodjes uit de oven


Geinspireerd door https://melebest.nl/brabants-worstenbroodje/ Mele Best BBQ
Type Snack
Bereidingstijd (min) 10
Wachttijd (min) 90
Oventijd (min) 20
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 5
Aantal stuks 10

Ingrediƫnten


1
tl
Basilicum
250
gr
Bloem
2
sneetjes
Brood wit
1
zakje
Droge gist
1
Ei
300
gr
Gehakt half om half
125
gr
Melk
1
tl
Oregano
63
gr
Roomboter
5
gr
Witte basterdsuiker
2
el
Worchestersaus
1
snufje
Zout
1
Zout
1
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Warm de melk een beetje op en voeg toe de suiker en de droge gist. Laat het gist een paar minuten activeren. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Zeef in in een kom de bloem en voeg de roomboter, snufje zout, melk met gist toe en kneed het deeg 10 minuten tot een mooi deeg.
Stap 3
Verdeel het deeg in 10 bolletjes van 45 gram, leg op een ovenschaal met keukenpapier, dek af en laat het een half uurtje rijzen.
Stap 4
Meng het gehakt met de kruiden, peper, zout, worcestersaus en de helft van het ei. Snij de korst van het brood en hak deze fijn en voeg deze toe aan het gehakt. Verdeel in 10 mooi worstjes.
Stap 5
Rol elk bolletje uit tot een ovaal en leg daar in een worstje, vouw eerst dicht aan de zijkanten, knijp het randje goed dicht en rol het worsten broodje mooi rond.
Stap 6
Leg ze op een schaal met keukenpapier, smeer ze een keer in met het overgebleven losgeklopte ei en laat ze nogmaals een uur rijzen.
Stap 7
Stel de oven in op 220 graden celsius, smeer de worstenbroodjes nog een keer in met het losgeklopte ei en zet worstenbroodjes in de oven voor 20 minuten.