BBQ chorizo cannellini gevulde kip


Inspiratie https://www.gordonramsayrestaurants.com/recipes/stuffed-roast-chicken/ Gordon Ramsay
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


250
gr
Cannellini bonen
8
Cherry tomaatjes
100
gr
Chorizo
1
Citroen
1
Hele kip
2
teentjes
Knoflook
2
el
Olijfolie
1
tl
Paprikapoeder zoet
5
takjes
Tijm
400
ml
Water
1
Witte ui
400
ml
Witte wijn
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
Aluminiumfolie
1
BBQ met deksel
1
Ovenschaal

Bereiding


Stap 1
Ontvel en snij de chorizo is stukjes, snipper het uitje, hak de knoflook fijn en rits de tijm van 3 takjes. Halveer de cherry tomaatjes.
Stap 2
Bak in wat olijfolie de chorizo en voeg daarna de ui en knoflook toe. Voeg de tijm toe en de cannellini bonen. Maak op smaak met peper en zout. Voeg als laatst de tomaat toe. Dit is de vulling voor de kip.
Stap 3
Vul de kip met de chorizo bonen vulling en maak de kip dicht met een citroen.
Stap 4
Smeer de kip in met wat olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Leg de kip in een ovenschaal met een paar takjes tijm. Voeg de wijn en water toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Stap 5
Steek de BBQ aan voor een verwarming op 180 graden Celsius en leg de ovenschaal met kip erin voor 1 uur.
Stap 6
Haal na 1 uur de folie eraf en bak verder voor een half uurtje voor een mooie krokant velletje.
Stap 7
Haal de kip uit de schaal en pers de citroen die in de kip zit in de schaal. Meng en filter de jus.
Stap 8
Haal de vulling uit de kip en serveer deze apart.
Stap 9
Snij de kip, de bouten, filets van het karkas en besprenkel wat jus erover.
Stap 10
Lekker met basmatirijst.