BBQ chorizo cannellini gevulde kip
Inspiratie https://www.gordonramsayrestaurants.com/recipes/stuffed-roast-chicken/ Gordon Ramsay | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
250
|
gr
|
Cannellini bonen |
8
|
Cherry tomaatjes | |
100
|
gr
|
Chorizo |
1
|
Citroen | |
1
|
Hele kip | |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
el
|
Olijfolie |
1
|
tl
|
Paprikapoeder zoet |
5
|
takjes
|
Tijm |
400
|
ml
|
Water |
1
|
Witte ui | |
400
|
ml
|
Witte wijn |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
Aluminiumfolie | |
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Ovenschaal |
Bereiding
Stap 1Ontvel en snij de chorizo is stukjes, snipper het uitje, hak de knoflook fijn en rits de tijm van 3 takjes. Halveer de cherry tomaatjes. |
Stap 2Bak in wat olijfolie de chorizo en voeg daarna de ui en knoflook toe. Voeg de tijm toe en de cannellini bonen. Maak op smaak met peper en zout. Voeg als laatst de tomaat toe. Dit is de vulling voor de kip. |
Stap 3Vul de kip met de chorizo bonen vulling en maak de kip dicht met een citroen. |
Stap 4Smeer de kip in met wat olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Leg de kip in een ovenschaal met een paar takjes tijm. Voeg de wijn en water toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. |
Stap 5Steek de BBQ aan voor een verwarming op 180 graden Celsius en leg de ovenschaal met kip erin voor 1 uur. |
Stap 6Haal na 1 uur de folie eraf en bak verder voor een half uurtje voor een mooie krokant velletje. |
Stap 7Haal de kip uit de schaal en pers de citroen die in de kip zit in de schaal. Meng en filter de jus. |
Stap 8Haal de vulling uit de kip en serveer deze apart. |
Stap 9Snij de kip, de bouten, filets van het karkas en besprenkel wat jus erover. |
Stap 10Lekker met basmatirijst. |