BBQ Schichtfleisch


Geinspireerd door https://www.pluijmaekers.org/2021/02/20/dutch-oven-gerookt-schichtfleisch/ Pascal Pluijmaakers #vivelavie
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 300
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


30
gr
BBQ kruiden
50
ml
BBQ saus
6
Champignons
300
gr
Ontbijtspek
2
Paprika rood
2
kg
Procureur
6
Uien

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 100 graden Celsius.
Stap 2
Snij de procureur in plakken van 1 cm en bestrooi ze met je favoriete BBQ rub.
Stap 3
Leg de procureur op de BBQ en voeg het rookhout toe. Rook voor een uurtje. Bijvoorbeeld een rookbox met wat pecan cherry oak mix snippers.
Stap 4
Snij de uien en champignons in plakken van 1 cm, en maak de paprika schoon.
Stap 5
Bedek de dutch oven met een laagje ontbijtspek en zet de procureur plakken rechtop met daar tussenin de ui, paprika en champignons.
Stap 6
Doe de BBQ saus bovenop en maak dicht met wat ontbijtspek. De deksel van de dutch oven kan erop.
Stap 7
Verhoog de temperatuur van de BBQ naar 140 graden Celsius en zet de dutch oven in het midden.
Stap 8
Na 3 uur kan je eventueel het vlees lostrekken, sommige laten het zo. Laat het vlees nog een uurtje garen.
Stap 9
Lekker met verse frietjes of rijst