BBQ Schichtfleisch
Geinspireerd door https://www.pluijmaekers.org/2021/02/20/dutch-oven-gerookt-schichtfleisch/ Pascal Pluijmaakers #vivelavie | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 300 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
30
|
gr
|
BBQ kruiden |
50
|
ml
|
BBQ saus |
6
|
Champignons | |
300
|
gr
|
Ontbijtspek |
2
|
Paprika rood | |
2
|
kg
|
Procureur |
6
|
Uien |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 100 graden Celsius. |
Stap 2Snij de procureur in plakken van 1 cm en bestrooi ze met je favoriete BBQ rub. |
Stap 3Leg de procureur op de BBQ en voeg het rookhout toe. Rook voor een uurtje. Bijvoorbeeld een rookbox met wat pecan cherry oak mix snippers. |
Stap 4Snij de uien en champignons in plakken van 1 cm, en maak de paprika schoon. |
Stap 5Bedek de dutch oven met een laagje ontbijtspek en zet de procureur plakken rechtop met daar tussenin de ui, paprika en champignons. |
Stap 6Doe de BBQ saus bovenop en maak dicht met wat ontbijtspek. De deksel van de dutch oven kan erop. |
Stap 7Verhoog de temperatuur van de BBQ naar 140 graden Celsius en zet de dutch oven in het midden. |
Stap 8Na 3 uur kan je eventueel het vlees lostrekken, sommige laten het zo. Laat het vlees nog een uurtje garen. |
Stap 9Lekker met verse frietjes of rijst |