BBQ Flammkuchen
Type | Hoofdgerecht |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
50
|
gr
|
Ananas |
5
|
Champignons | |
250
|
ml
|
Creme fraiche |
1
|
zakje
|
Droge gist |
75
|
gr
|
Geraspte kaas |
150
|
gr
|
Gerookte zalm |
1
|
stuks
|
Gorgonzola pikant |
2
|
el
|
Olijfolie |
50
|
gr
|
Piava |
500
|
Pizzabloem OO | |
1
|
Puntpaprika rood | |
2
|
Rode uien | |
50
|
gr
|
Romana spinata |
20
|
gr
|
Rucola |
275
|
ml
|
Water |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Bakpapier | |
1
|
Pizza steen |
Bereiding
Stap 1Maak het deeg een avond van te voren. Activeer de gist door deze in lauwwarm water te mengen. Meng de bloem, gist, water goed. Voeg een snufje zout toe en meng tot een flexibel deeg en laat het rijzen. |
Stap 2Snij de uien in ringen, champignons en paprika in plakken, ham in reepjes. Hal de peterselie fijn. |
Stap 3Steek de BBQ aan met pizza steen op 250 graden Celsius. |
Stap 4Rol een derde van het deeg uit op een stuk bakpapier en smeer in met een lepel creme fraiche. Daarbovenop wat peterselie, zalm, uitjes, paprika, geraspte kaas |
Stap 5Een andere flammkuchen met creme fraiche, uitjes, ananas, ham reepjes en geraspte kaas. |
Stap 6Laatste met creme fraiche, worst, gorgonzola, uitjes, champignons, geraspte kaas |
Stap 7Bak de flammkuchen op een pizzasteen gaat in pakweg 6 tot 8 minuten op 250 grafen Celsius. |
Stap 8Lekker met wat rucola en geraspte oude piava kaas. |