BBQ Flammkuchen


Type Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


50
gr
Ananas
5
Champignons
250
ml
Creme fraiche
1
zakje
Droge gist
75
gr
Geraspte kaas
150
gr
Gerookte zalm
1
stuks
Gorgonzola pikant
2
el
Olijfolie
50
gr
Piava
500
Pizzabloem OO
1
Puntpaprika rood
2
Rode uien
50
gr
Romana spinata
20
gr
Rucola
275
ml
Water

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Bakpapier
1
Pizza steen

Bereiding


Stap 1
Maak het deeg een avond van te voren. Activeer de gist door deze in lauwwarm water te mengen. Meng de bloem, gist, water goed. Voeg een snufje zout toe en meng tot een flexibel deeg en laat het rijzen.
Stap 2
Snij de uien in ringen, champignons en paprika in plakken, ham in reepjes. Hal de peterselie fijn.
Stap 3
Steek de BBQ aan met pizza steen op 250 graden Celsius.
Stap 4
Rol een derde van het deeg uit op een stuk bakpapier en smeer in met een lepel creme fraiche. Daarbovenop wat peterselie, zalm, uitjes, paprika, geraspte kaas
Stap 5
Een andere flammkuchen met creme fraiche, uitjes, ananas, ham reepjes en geraspte kaas.
Stap 6
Laatste met creme fraiche, worst, gorgonzola, uitjes, champignons, geraspte kaas
Stap 7
Bak de flammkuchen op een pizzasteen gaat in pakweg 6 tot 8 minuten op 250 grafen Celsius.
Stap 8
Lekker met wat rucola en geraspte oude piava kaas.