BBQ Iberico Spareribs 3-2-0.5


Met https://keesieaandekook.nl/recipe/148 basis BBQ Rub en https://keesieaandekook.nl/recipe/187 Israƫlische BBQ Saus
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 330
Moeilijkheidsgraad Matig
Aantal personen 4
Aantal stuks 8

Ingrediƫnten


100
gr
BBQ kruiden
300
ml
BBQ saus
100
ml
Cola
50
ml
Dadel siroop
4
Iberico Spareribs
30
ml
Olijfolie
100
gr
Roomboter

Hulpmiddelen


1
Aluminiumfolie
1
BBQ met deksel
1
Cocktailprikkers
1
Grillverhoger
1
Plantenspuit
1
Rookhout (appel of kersen)

Bereiding


Stap 1
Haal de spareribs uit de koelkast, haal het vliesje eraf, smeer ze in met olijfolie en doe de BBQ rub er ruim op.
Stap 2
Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 100 graden Celsius op het rooster.
Stap 3
Gooi de rookhout chunks erbij en verdeel de spareribs op de rooster en verhoger met de holle kant naar beneden. Sluit de BBQ.
Stap 4
Na 2 uur de spareribs even inspuiten met de cola.
Stap 5
Een uur later inpakken in aluminium folie met wat stukjes roomboter, dadel siroop erover en cola. Vervolgens 2 uur laten liggen met de holle kant nu boven.
Stap 6
Maak ondertussen de BBQ saus.
Stap 7
Tijd verstreken dan uitpakken en met de holle kant weer naar beneden. Smeer ze in en laat ze nog een half uurtje liggen.