BBQ Iberico Spareribs 3-2-0.5
| Met https://keesieaandekook.nl/recipe/148 basis BBQ Rub en https://keesieaandekook.nl/recipe/187 Israƫlische BBQ Saus | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Bereidingstijd (min) | 20 |
| Kooktijd (min) | 330 |
| Moeilijkheidsgraad | Matig |
| Aantal personen | 4 |
| Aantal stuks | 8 |
Ingrediƫnten
|
100
|
gr
|
BBQ kruiden |
|
300
|
ml
|
BBQ saus |
|
100
|
ml
|
Cola |
|
50
|
ml
|
Dadel siroop |
|
4
|
Iberico Spareribs | |
|
30
|
ml
|
Olijfolie |
|
100
|
gr
|
Roomboter |
Hulpmiddelen
|
1
|
Aluminiumfolie | |
|
1
|
BBQ met deksel | |
|
1
|
Cocktailprikkers | |
|
1
|
Grillverhoger | |
|
1
|
Plantenspuit | |
|
1
|
Rookhout (appel of kersen) |
Bereiding
Stap 1Haal de spareribs uit de koelkast, haal het vliesje eraf, smeer ze in met olijfolie en doe de BBQ rub er ruim op. |
Stap 2Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 100 graden Celsius op het rooster. |
Stap 3Gooi de rookhout chunks erbij en verdeel de spareribs op de rooster en verhoger met de holle kant naar beneden. Sluit de BBQ. |
Stap 4Na 2 uur de spareribs even inspuiten met de cola. |
Stap 5Een uur later inpakken in aluminium folie met wat stukjes roomboter, dadel siroop erover en cola. Vervolgens 2 uur laten liggen met de holle kant nu boven. |
Stap 6Maak ondertussen de BBQ saus. |
Stap 7Tijd verstreken dan uitpakken en met de holle kant weer naar beneden. Smeer ze in en laat ze nog een half uurtje liggen. |