Zeebaars uit de oven
Lubina al Horno | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Spaans |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
Citroenen | |
5
|
teentjes
|
Knoflook |
50
|
ml
|
Olijven |
1
|
bosje
|
Peterselie |
2
|
kg
|
Zeebaars |
Zout |
Bereiding
Stap 1Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. |
Stap 2Maak de zeebaars schoon en snijd hem in de lengte door. |
Stap 3Bestrooi de vis met zout en fijngesneden peterselie en leg hem op een bakplaat. |
Stap 4Bak de knoflook kort in een beetje olijfolie en giet dit over de vis. |
Stap 5Snijd de citroenen in schijfjes en leg ze op de vis. |
Stap 6Pers 2 citroenen uit en giet het sap over de vis heen. |
Stap 7Doe het geheel ongeveer 7 minuten in de oven. |