BBQ Saté Ajam Boemboe Roedjak


-
Type Hoofdgerecht
Kategorie Indisch
Bereidingstijd (min) 20
Wachttijd (min) 120
Kooktijd (min) 15
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


1
kg
Kipfilet
4
cm
Kokosblok
2
tl
Laos
10
gr
Pindas
1
Rode peper
4
blaadjes
Salam
2
el
Sambal Badjak
2
Sereh (citroengras)
1
tl
Tamarinde
2
Ui
100
ml
Water
2
el
Zonnebloemolie
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Houtskool
1
Staafmixer

Bereiding


Stap 1
Maak van de uien, knoflook, laos, pindas en peper een boemboe met een staafmixer.
Stap 2
Bak deze boemboe in een beetje zonnebloemolie langzaam voor een paar minuten.
Stap 3
Kneus de citroengras en doe deze samen met de sambal en salam bij de boemboe.
Stap 4
Doe de kokosblok, tamarinde en water erbij en meng goed. Maak op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Stap 5
Doe de kokosblok, tamarinde en water erbij en meng goed. Maak op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Stap 6
Snij de kip in blokjes van 2x2 cm en doe deze bij de boemboe en laat deze marineren voor een paar uur. Zet de saté stokken in het water.
Stap 7
Prik de kip blokjes op de stokken.
Stap 8
Steek de BBQ aan voor directe verwarming. Bak de sate. Draai om als het kip loslaat van de grill. Gebruik een grillverhoger om de stokken hoger te leggen om ze goed te garen.
Stap 9
Lekker met verse saté saus, gebakken uitjes en lente ui.