BBQ Saté Ajam Boemboe Roedjak
- | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Indisch |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Wachttijd (min) | 120 |
Kooktijd (min) | 15 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
1
|
kg
|
Kipfilet |
4
|
cm
|
Kokosblok |
2
|
tl
|
Laos |
10
|
gr
|
Pindas |
1
|
Rode peper | |
4
|
blaadjes
|
Salam |
2
|
el
|
Sambal Badjak |
2
|
Sereh (citroengras) | |
1
|
tl
|
Tamarinde |
2
|
Ui | |
100
|
ml
|
Water |
2
|
el
|
Zonnebloemolie |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Houtskool | |
1
|
Staafmixer |
Bereiding
Stap 1Maak van de uien, knoflook, laos, pindas en peper een boemboe met een staafmixer. |
Stap 2Bak deze boemboe in een beetje zonnebloemolie langzaam voor een paar minuten. |
Stap 3Kneus de citroengras en doe deze samen met de sambal en salam bij de boemboe. |
Stap 4Doe de kokosblok, tamarinde en water erbij en meng goed. Maak op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. |
Stap 5Doe de kokosblok, tamarinde en water erbij en meng goed. Maak op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. |
Stap 6Snij de kip in blokjes van 2x2 cm en doe deze bij de boemboe en laat deze marineren voor een paar uur. Zet de saté stokken in het water. |
Stap 7Prik de kip blokjes op de stokken. |
Stap 8Steek de BBQ aan voor directe verwarming. Bak de sate. Draai om als het kip loslaat van de grill. Gebruik een grillverhoger om de stokken hoger te leggen om ze goed te garen. |
Stap 9Lekker met verse saté saus, gebakken uitjes en lente ui. |