BBQ Saté Sapi van Longhaas


Inspiratie https://schotsehooglanders.nl/sate-van-longhaas/ Schotsehooglanders
Type Hoofdgerecht
Kategorie Indisch
Bereidingstijd (min) 30
Kooktijd (min) 15
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


1
tl
Bladpeterselie
1
el
Bruine basterdsuiker
40
ml
Citroensap
1
Knoflook bol
3
tl
Koriander (ketoembar)
1
kg
Longhaas
70
ml
Sojasaus
2
el
Zonnebloemolie
1
snufje
Zout
3
tl
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Houtskool
1
Saté prikkers

Bereiding


Stap 1
De longhaas zijn 2 spieren met daartussenin een grote zeen. Snij deze eruit en snij ook het harde vet eraf.
Stap 2
Maak de marinade van de olie, knoflook, koriander, peterselie, bastard suiker, citroensap, sojaolie, zwarte peper en een snufje zout. maak met een staafmixer een mooie gladde marinade.
Stap 3
Meng het vlees met de mariande en zet in de koelkast.
Stap 4
Haal het vlees 1 uur voor gebruik uit de koelkast en prik op sate prikkers,
Stap 5
Steek de BBQ aan voor directe verwaming op 200 graden Celsius. gebruik het liefst een gietijzeren rooster.
Stap 6
Schoei het vlees even een paar minuten dicht.