BBQ Saté Sapi van Longhaas
Inspiratie https://schotsehooglanders.nl/sate-van-longhaas/ Schotsehooglanders | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Indisch |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 15 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
1
|
tl
|
Bladpeterselie |
1
|
el
|
Bruine basterdsuiker |
40
|
ml
|
Citroensap |
1
|
Knoflook bol | |
3
|
tl
|
Koriander (ketoembar) |
1
|
kg
|
Longhaas |
70
|
ml
|
Sojasaus |
2
|
el
|
Zonnebloemolie |
1
|
snufje
|
Zout |
3
|
tl
|
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Houtskool | |
1
|
Saté prikkers |
Bereiding
Stap 1De longhaas zijn 2 spieren met daartussenin een grote zeen. Snij deze eruit en snij ook het harde vet eraf. |
Stap 2Maak de marinade van de olie, knoflook, koriander, peterselie, bastard suiker, citroensap, sojaolie, zwarte peper en een snufje zout. maak met een staafmixer een mooie gladde marinade. |
Stap 3Meng het vlees met de mariande en zet in de koelkast. |
Stap 4Haal het vlees 1 uur voor gebruik uit de koelkast en prik op sate prikkers, |
Stap 5Steek de BBQ aan voor directe verwaming op 200 graden Celsius. gebruik het liefst een gietijzeren rooster. |
Stap 6Schoei het vlees even een paar minuten dicht. |