Paella met kip en garnalen
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Spaans |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 60 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
4
|
Argentijnse Garnalen | |
30
|
gr
|
Champignons |
1
|
Citroen | |
50
|
gr
|
Doperwten |
500
|
gr
|
Garnalen |
500
|
gr
|
Gepelde garnalen |
2
|
Groentebouillonblokje | |
200
|
gr
|
Kipfilet |
1
|
Knoflook bol | |
30
|
ml
|
Olijfolie |
300
|
gr
|
Paella rijst |
1
|
Paprika rood | |
2
|
el
|
Paprikapoeder zoet |
30
|
gr
|
Prei |
1
|
mespuntje
|
Saffraan |
50
|
gr
|
Salami |
2
|
Tomaatjes | |
1
|
l
|
Water |
30
|
gr
|
Witte kool |
30
|
gr
|
Witte ui |
1
|
Zout | |
1
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snij de witte kool en prei fijn, snipper het uitje, de champignon in plakjes en hak de knoflook fijn, |
Stap 2Snij de kipfilet en salami in blokjes en bak deze in wat olijfolie. Als de garnalen nog rauw zijn bak ze even mee en haal ze er uit als ze roze zijn. |
Stap 3Voeg de knoflook en groenten toe en bak deze even mee. |
Stap 4Maak de bouillon en voeg de helft toe samen met de rijst, saffraan en paprikapoeder. |
Stap 5Snij de paprika fijn, de tomaat in blokjes en voeg deze toe, |
Stap 6Voeg op het laatst de erwten, garnalen en argentijnse garnalen toe. |
Stap 7Maak op smaak met peper en zout. |
Stap 8Serveer met partjes citroen. |