Paella met kip en garnalen


Type Hoofdgerecht
Kategorie Spaans
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 60
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


4
Argentijnse Garnalen
30
gr
Champignons
1
Citroen
50
gr
Doperwten
500
gr
Garnalen
500
gr
Gepelde garnalen
2
Groentebouillonblokje
200
gr
Kipfilet
1
Knoflook bol
30
ml
Olijfolie
300
gr
Paella rijst
1
Paprika rood
2
el
Paprikapoeder zoet
30
gr
Prei
1
mespuntje
Saffraan
50
gr
Salami
2
Tomaatjes
1
l
Water
30
gr
Witte kool
30
gr
Witte ui
1
Zout
1
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Snij de witte kool en prei fijn, snipper het uitje, de champignon in plakjes en hak de knoflook fijn,
Stap 2
Snij de kipfilet en salami in blokjes en bak deze in wat olijfolie. Als de garnalen nog rauw zijn bak ze even mee en haal ze er uit als ze roze zijn.
Stap 3
Voeg de knoflook en groenten toe en bak deze even mee.
Stap 4
Maak de bouillon en voeg de helft toe samen met de rijst, saffraan en paprikapoeder.
Stap 5
Snij de paprika fijn, de tomaat in blokjes en voeg deze toe,
Stap 6
Voeg op het laatst de erwten, garnalen en argentijnse garnalen toe.
Stap 7
Maak op smaak met peper en zout.
Stap 8
Serveer met partjes citroen.