BBQ klassieke Pizza Margherita
Type | Hoofdgerecht |
Kooktijd (min) | 6 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Aantal stuks | 4 |
Ingrediƫnten
20
|
blaadjes
|
Basilicum |
1
|
bosje
|
Bladpeterselie |
1
|
bolletje
|
Buffel mozarella |
4
|
bolletje
|
Gekonfijte knoflook |
1
|
blikje
|
Gepelde tomaten |
75
|
gr
|
Parmezaanse kaas |
880
|
gr
|
Pizza deeg |
1
|
Tomaten | |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor indirecte bereiding op 260 graden Celsius. Leg de pizza steen erop en laat deze gelijkmatig opwarmen. |
Stap 2Maak de tomatensaus door de gepelde tomaten te pureren en voeg de oregano toe met peper en zout. |
Stap 3Pluk de basilicum blaadjes en rasp de kaas. Snij het knoflook bolletje in stukjes, de tomaat en mozarella in plakjes en hak de peterselie fijn. |
Stap 4Pak een stuk keukenpapier en rol een pizza bolletje uit en prik er gaatjes in met een vork. |
Stap 5Doe de tomaten saus erop en verdeel de plakjes tomaat en de knoflook. Leg de mozzarella erop en bak de pizza. |
Stap 6Haal na 3 minuten het bakpapier weg en bak totdat de pizza bodem lekker knapperig is. |
Stap 7Verdeel de basilicum en kaas erover. |
Stap 8Bon appetito! |