BBQ klassieke Pizza Margherita


Type Hoofdgerecht
Kooktijd (min) 6
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4
Aantal stuks 4

Ingrediƫnten


20
blaadjes
Basilicum
1
bosje
Bladpeterselie
1
bolletje
Buffel mozarella
4
bolletje
Gekonfijte knoflook
1
blikje
Gepelde tomaten
75
gr
Parmezaanse kaas
880
gr
Pizza deeg
1
Tomaten
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor indirecte bereiding op 260 graden Celsius. Leg de pizza steen erop en laat deze gelijkmatig opwarmen.
Stap 2
Maak de tomatensaus door de gepelde tomaten te pureren en voeg de oregano toe met peper en zout.
Stap 3
Pluk de basilicum blaadjes en rasp de kaas. Snij het knoflook bolletje in stukjes, de tomaat en mozarella in plakjes en hak de peterselie fijn.
Stap 4
Pak een stuk keukenpapier en rol een pizza bolletje uit en prik er gaatjes in met een vork.
Stap 5
Doe de tomaten saus erop en verdeel de plakjes tomaat en de knoflook. Leg de mozzarella erop en bak de pizza.
Stap 6
Haal na 3 minuten het bakpapier weg en bak totdat de pizza bodem lekker knapperig is.
Stap 7
Verdeel de basilicum en kaas erover.
Stap 8
Bon appetito!