Klassiek pizza deeg
Kategorie | Italiaans |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Aantal stuks | 8 |
Ingrediƫnten
2
|
zakje
|
Droge gist |
2
|
el
|
Fijne kristalsuiker |
2
|
el
|
Olijfolie |
700
|
gr
|
Pizzabloem OO |
30
|
gr
|
Tarwebloem |
500
|
ml
|
Water |
1
|
snufje
|
Zout |
Hulpmiddelen
1
|
Grote kom | |
1
|
Theedoek | |
1
|
Zeef |
Bereiding
Stap 1Warm het water tot lauwwarm 30-35 graden Celsius en voeg de gist en de suiker er aan toe en laat het gist activeren voor 5 minuten. Er zal een schuimlaag ontstaan. |
Stap 2Zeef het bloem in een schone grote kom. en voeg het zout eraan toe |
Stap 3Voeg de olie aan het gist toe, meng deze en voeg deze toe aan het bloem. |
Stap 4Meng goed en kneed dit voor een 5 minuten tot een mooie elastische bol met je handpalmen. gebruik wat tarwe bloem om te bestuiven, |
Stap 5Vet een grote kom in met een beetje olijfolie en leg de deeg bol erin. Dek ad met een schone theedoek en laat het voor een uurtje rijzen zodat het verdubbeld. |
Stap 6Haal uit de kom en druk met de vuisten het lucht eruit en verderl in 8 porties. |
Stap 7Per deel opbollen op een beetje bloem. Dek de deegbollen op een bakplaat en dek weer af met een theedoek. |
Stap 8Goed voor 8 pizza's van 30 cm. |