Klassiek pizza deeg


Kategorie Italiaans
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 8
Aantal stuks 8

Ingrediƫnten


2
zakje
Droge gist
2
el
Fijne kristalsuiker
2
el
Olijfolie
700
gr
Pizzabloem OO
30
gr
Tarwebloem
500
ml
Water
1
snufje
Zout

Hulpmiddelen


1
Grote kom
1
Theedoek
1
Zeef

Bereiding


Stap 1
Warm het water tot lauwwarm 30-35 graden Celsius en voeg de gist en de suiker er aan toe en laat het gist activeren voor 5 minuten. Er zal een schuimlaag ontstaan.
Stap 2
Zeef het bloem in een schone grote kom. en voeg het zout eraan toe
Stap 3
Voeg de olie aan het gist toe, meng deze en voeg deze toe aan het bloem.
Stap 4
Meng goed en kneed dit voor een 5 minuten tot een mooie elastische bol met je handpalmen. gebruik wat tarwe bloem om te bestuiven,
Stap 5
Vet een grote kom in met een beetje olijfolie en leg de deeg bol erin. Dek ad met een schone theedoek en laat het voor een uurtje rijzen zodat het verdubbeld.
Stap 6
Haal uit de kom en druk met de vuisten het lucht eruit en verderl in 8 porties.
Stap 7
Per deel opbollen op een beetje bloem. Dek de deegbollen op een bakplaat en dek weer af met een theedoek.
Stap 8
Goed voor 8 pizza's van 30 cm.