BBQ Picanha
Inspiratie https://bbq-helden.nl/hoe-barbecue-picanha/ BBQ Helden. Lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/193 Chimichurry | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Kooktijd (min) | 60 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1.4
|
kg
|
Picanha |
Zeezout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Kerntemperatuurmeter |
Bereiding
Stap 1Haal de picanha uit de koelkast, maak schoon door eventueel vlies weg te snijden aan de vleeskant. Snij de vetkap kruislings in en bestrooi deze met zeezout. |
Stap 2Leg de picanha met de vetkant naar beneden in een bak en bestrooi de vlees kant ruim met zwarte peper. Laat dit 45 liggen afgedekt buiten de koelkast. |
Stap 3Maak de BBQ aan voor een indirecte bereiding op 110 graden Celsius. |
Stap 4Leg de picanha erop met de vetkap naar boven en de draad van het vlees loodrecht van het rooster en sluit de BBQ. |
Stap 5Gaar langzaam tot een kern temperatuur van 48 graden Celsius is bereikt. |
Stap 6Haal het vlees eraf en prepareer de BBQ voor directe verwarming op 200 graden Celsius. |
Stap 7Leg het vlees met de vetkant erop en blijf erbij. Verleg als er vlammen komen. Draai om en bak beide kanten mooi bruin. Zorg dat het vlees niet verbrand. Keer om en verleg continu. |
Stap 8Vlees is klaar met een medium garing als de kern temperatuur 55 graden Celsius bereikt heeft. |
Stap 9Laat nog even rusten, snij haaks op de draad en leg op een mooi plankje. |