Chimichurry
| Type | Saus |
| Bereidingstijd (min) | 20 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
2
|
el
|
Aceto Balsamico |
|
1
|
bosje
|
Bieslook |
|
1
|
Knoflook bol | |
|
1
|
el
|
Mosterdzaad |
|
100
|
ml
|
Olijfolie |
|
1
|
bosje
|
Oregano |
|
1
|
bosje
|
Peterselie |
|
1
|
Rode peper | |
|
1
|
Sjalot | |
|
5
|
takjes
|
Tijm |
| Zeezout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Rits de tijm en oregano van de takjes. Haal de steeltjes van de peterselie. Pel het sjalotje en knoflook. |
Stap 2Hak de knoflook, peper, sjalot en kruiden heel fijn. |
Stap 3Voeg deze toe aan de olijfolie en balsamico azijn. |
Stap 4Maak op smaak met zeezout en zwarte peper. |
Stap 5Zet in de koelkast en laat de smaken een paar uur goed mengen. |