Crème Brûlée
Type | Nagerecht |
Kategorie | Frans |
Bereidingstijd (min) | 50 |
Wachttijd (min) | 60 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
6
|
Eidooiers | |
150
|
ml
|
Melk (volle) |
250
|
ml
|
Slagroom |
125
|
gr
|
Suiker |
1
|
zakje
|
Vanillesuiker |
Hulpmiddelen
1
|
Brandertje |
Bereiding
Stap 1Klop de eidooiers met de slagroom, melk, vanillesuiker en 75 gr van de suiker los en schenk het mengsel in schaaltjes. Zet de schaaltjes in braadslede en vul deze tot een kwart onder rand van de schaaltjes met warm water. |
Stap 2Plaats de braadslede in voorverwarmde oven op 125 graden 40 a 50 min tot het gaat stollen, kan ook wat langer duren. Laat dit afkoelen en plaats daarna in de koelkast. |
Stap 3Strooi voor het serveren de rest van de suiker over de schaaltjes en caramelliseer de suiker met een brandertje of onder de grill. Serveer direct. |