Crème Brûlée


Type Nagerecht
Kategorie Frans
Bereidingstijd (min) 50
Wachttijd (min) 60
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


6
Eidooiers
150
ml
Melk (volle)
250
ml
Slagroom
125
gr
Suiker
1
zakje
Vanillesuiker

Hulpmiddelen


1
Brandertje

Bereiding


Stap 1
Klop de eidooiers met de slagroom, melk, vanillesuiker en 75 gr van de suiker los en schenk het mengsel in schaaltjes. Zet de schaaltjes in braadslede en vul deze tot een kwart onder rand van de schaaltjes met warm water.
Stap 2
Plaats de braadslede in voorverwarmde oven op 125 graden 40 a 50 min tot het gaat stollen, kan ook wat langer duren. Laat dit afkoelen en plaats daarna in de koelkast.
Stap 3
Strooi voor het serveren de rest van de suiker over de schaaltjes en caramelliseer de suiker met een brandertje of onder de grill. Serveer direct.