BBQ RoadKill Chicken
| Lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/188 Israƫlische BBQ saus | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Bereidingstijd (min) | 15 |
| Kooktijd (min) | 60 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
1
|
BBQ kruiden | |
|
1
|
BBQ saus | |
|
1
|
Hele kip |
Bereiding
Stap 1Vlinder de kip door de ruggengraat eruit te knippen en smeer de kip is met de BBQ rub. |
Stap 2Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 180 graden Celsius en leg de kip erop (vel naar boven). |
Stap 3Smeer de kip na een half uurtje in met de BBQ saus en later nog een keertje. |
Stap 4De kip is gaar bij een kerntemperatuur van , minimaal 75 graden Celsius. Check de dij en het borstfilet. |