Israëlische BBQ saus
| Geïnspireerd door https://israelforever.org/israel/cooking/date_bbq_sauce_silan/ Israël forever en https://jamiegeller.com/recipes/date-bbq-sauce/ Jamie Geller | |
| Type | Saus |
| Bereidingstijd (min) | 35 |
| Moeilijkheidsgraad | Matig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
|
1
|
el
|
Appelazijn |
|
0.5
|
tl
|
Cayenne peper |
|
60
|
ml
|
Citroensap |
|
4
|
el
|
Dadel siroop |
|
1.5
|
tl
|
Gember |
|
1
|
tl
|
Kaneel |
|
4
|
el
|
Ketjap Manis |
|
4
|
teentjes
|
Knoflook |
|
1.5
|
tl
|
Komijn (djinten) |
|
1
|
el
|
Koriander (ketoembar) |
|
60
|
ml
|
Olijfolie |
|
1.5
|
tl
|
Paprikapoeder zoet |
|
0.2
|
tl
|
Saffraan |
|
1
|
Sjalot | |
|
60
|
ml
|
Tomatenpuree |
|
710
|
ml
|
Water |
|
1
|
snufje
|
Zout |
|
0.5
|
tl
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Hak de knoflook en sjalot heel fijn en fruit deze in de olie todat deze heel zacht is voor 10 minuutjes. |
Stap 2Voeg dan de kaneel, koriander, zwarte peper, komijn, gember en paprikapoeder toe en meng 5 minuten. |
Stap 3Voeg de tomatenpuree toe voor 1 minuut. Daarna de helft van het water, safraan en cayennepeper en laat het een beetje indikken voor een 5 minuten |
Stap 4Voeg de dadel siroop, ketjap manis en appel azijn toe en meng goed voor nog een kwartiertje. |
Stap 5Haal van het vuur en voeg het citroensap toe en maak op smaak met zout en zwarte peper. Verdun eventueel met nog wat water. |