Israëlische BBQ saus


Geïnspireerd door https://israelforever.org/israel/cooking/date_bbq_sauce_silan/ Israël forever en https://jamiegeller.com/recipes/date-bbq-sauce/ Jamie Geller
Type Saus
Bereidingstijd (min) 35
Moeilijkheidsgraad Matig
Aantal personen 4

Ingrediënten


1
el
Appelazijn
0.5
tl
Cayenne peper
60
ml
Citroensap
4
el
Dadel siroop
1.5
tl
Gember
1
tl
Kaneel
4
el
Ketjap Manis
4
teentjes
Knoflook
1.5
tl
Komijn (djinten)
1
el
Koriander (ketoembar)
60
ml
Olijfolie
1.5
tl
Paprikapoeder zoet
0.2
tl
Saffraan
1
Sjalot
60
ml
Tomatenpuree
710
ml
Water
1
snufje
Zout
0.5
tl
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Hak de knoflook en sjalot heel fijn en fruit deze in de olie todat deze heel zacht is voor 10 minuutjes.
Stap 2
Voeg dan de kaneel, koriander, zwarte peper, komijn, gember en paprikapoeder toe en meng 5 minuten.
Stap 3
Voeg de tomatenpuree toe voor 1 minuut. Daarna de helft van het water, safraan en cayennepeper en laat het een beetje indikken voor een 5 minuten
Stap 4
Voeg de dadel siroop, ketjap manis en appel azijn toe en meng goed voor nog een kwartiertje.
Stap 5
Haal van het vuur en voeg het citroensap toe en maak op smaak met zout en zwarte peper. Verdun eventueel met nog wat water.