Mojo verde
| Groene saus van de Canarische Eilanden. | |
| Type | Saus |
| Kategorie | Spaans |
| Bereidingstijd (min) | 10 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
2
|
el
|
Azijn |
|
4
|
teentjes
|
Knoflook |
|
1
|
snufje
|
Komijn (djinten) |
|
2
|
Korianderzaad | |
|
5
|
el
|
Olijfolie |
|
5
|
takjes
|
Oregano |
|
30
|
gr
|
Peterselie |
|
0.5
|
Rode peper | |
|
3
|
el
|
Water |
|
1
|
snufje
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Plet in de vijzel de gepelde teentjes knoflook, de gewassen en ontpitte peper en de koriander tot een mooie pasta. |
Stap 2Doe de pasta in een kom en voeg toe de fijngehakte peterselie en oregano, de komijn en het zout, de olie en de azijn. |
Stap 3Meng goed en voeg eventueel een beetje water toe. |