Mojo Picón
| Rode pikante paprika saus van de Canarische Eilanden. | |
| Type | Saus |
| Kategorie | Spaans |
| Bereidingstijd (min) | 10 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
|
2
|
el
|
Azijn |
|
2
|
teentjes
|
Knoflook |
|
0.5
|
tl
|
Komijn (djinten) |
|
5
|
el
|
Olijfolie |
|
0.5
|
tl
|
Paprikapoeder gerookt |
|
1
|
el
|
Paprikapoeder zoet |
|
1
|
Puntpaprika rood | |
|
2
|
Rode peper | |
|
3
|
el
|
Water |
|
1
|
snufje
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Plet in de vijzel or keukenmachine de gepelde teentjes knoflook, gewassen en ontpitte pepers en paprika tot een mooie pasta. |
Stap 2Doe de pasta en een kom en voeg toe een snufje komijn, snufje zout, een afgestreken eetlepel paprikapoeder, en een glaasje olijfolie. |
Stap 3Druppel geleidelijk 2 eetlepels azijn erbij en roer voorzichtig tot een saus is verkregen. |
Stap 4Voeg eventueel nog een beetje water toe. |