Mojo Picón


Rode pikante paprika saus van de Canarische Eilanden.
Type Saus
Kategorie Spaans
Bereidingstijd (min) 10
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


2
el
Azijn
2
teentjes
Knoflook
0.5
tl
Komijn (djinten)
5
el
Olijfolie
0.5
tl
Paprikapoeder gerookt
1
el
Paprikapoeder zoet
1
Puntpaprika rood
2
Rode peper
3
el
Water
1
snufje
Zout

Bereiding


Stap 1
Plet in de vijzel or keukenmachine de gepelde teentjes knoflook, gewassen en ontpitte pepers en paprika tot een mooie pasta.
Stap 2
Doe de pasta en een kom en voeg toe een snufje komijn, snufje zout, een afgestreken eetlepel paprikapoeder, en een glaasje olijfolie.
Stap 3
Druppel geleidelijk 2 eetlepels azijn erbij en roer voorzichtig tot een saus is verkregen.
Stap 4
Voeg eventueel nog een beetje water toe.