BBQ Lamsrack reverse sear
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Wachttijd (min) | 120 |
Kooktijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
100
|
gr
|
Italiaanse kruiden |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
1
|
Lamsrack | |
6
|
el
|
Olijfolie |
Zeezout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
Houtskool | ||
1
|
Kerntemperatuurmeter |
Bereiding
Stap 1Maakl het lamsrackje schoon door het vliesje te verwijderen en de pezen op het vlees. Laat het vet zitten tegen het bot aan. Schraap de botjes nog wat schoon. |
Stap 2Hak de knoflook en de italiaanse kruiden heel fijn en meng deze met de olijfolie. Doe zout en zwarte peper op het lamsrackje en leg deze in de marinade voor een paar uurtjes in de koelkast. |
Stap 3Steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 110 graden Celsius en haal het lamsrackje uit de koelkast. |
Stap 4Leg het lamsrackje op de BBQ en gaar deze eerst tot kern temperatuur van 48 graden Celsius. Haal het er daarna af en laat de BBQ opwarmen tot 200 graden Celsius, |
Stap 5Gril het lamsrackje nu aan beide kanten tot dat deze lekker verkleurd is. |
Stap 6Haal het lamsrackje er af als de kerntemperatuur 55 graden Celsius bereikt heeft voor een mooi rosé eindresultaat en laat hem nog even rusten voordat je hem aansnijd. |