BBQ Iberico Spareribs 3-1-1
Met https://keesieaandekook.nl/recipe/184 frambozen chipotle balsamico saus | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 300 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
150
|
gr
|
BBQ kruiden |
35
|
ml
|
Balsamicoazijn |
3
|
Chipotles in adobo saus | |
100
|
ml
|
Cola |
350
|
ml
|
Frambozen jam |
2
|
Iberico Spareribs | |
1
|
snufje
|
Kaneel |
60
|
gr
|
Roomboter |
Hulpmiddelen
1
|
Aluminiumfolie | |
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Cocktailprikkers | |
Houtskool | ||
1
|
Plantenspuit | |
1
|
stuks
|
Rookhout (appel of kersen) |
Bereiding
Stap 1Haal de spareribs 1 uur van te voren uit de koelkast. |
Stap 2Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 110 graden Celsius. (90 graden Celsius dome temperatuur in mijn geval) |
Stap 3Maak ze schoon door het vliesje te verwijderen en los zittende stukjes vet. Bedek de spareribs aan beide kanten ruim met een laag BBQ rub. |
Stap 4Leg ze op de BBQ en gooi er een chunk rookhout bij. Doe de deksel dicht voor de komende 3 uur. Om het uur even insprayen met cola om ze mooi vochtig te houden. |
Stap 5Voor de glaze verwijder van de chipotles de zaadjes en snij ze heel fijn. meng ze met de frambozen jam en rode balsamico azijn verwarm in een pannetje en meng goed. Voeg nog wat honing toe en een snufje kaneel en laat de saus nog een beetje indikken. |
Stap 6Na 3 uur tijd om in te oppakken. Pak ze goed in in aluminium folie met de bolle kant naar beneden en voeg wat stukjes roomboter toe en wat cola. |
Stap 7Haal de spareribs voorzichtig uit de verpakking na 1 uur en leg ze met de holle kant op de BBQ. |
Stap 8Smeer ze ruim in met de glaze en sluit de BBQ. Na een half uurtje nog een keertje bijsmeren. |
Stap 9Controleer met een cocktail prikkertje of ze gaar zijn. Je zou er makkelijk in moeten kunnen prikken. laat ze anders nog even liggen. |