BBQ Iberico Spareribs 3-1-1


Met https://keesieaandekook.nl/recipe/184 frambozen chipotle balsamico saus
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 300
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


150
gr
BBQ kruiden
35
ml
Balsamicoazijn
3
Chipotles in adobo saus
100
ml
Cola
350
ml
Frambozen jam
2
Iberico Spareribs
1
snufje
Kaneel
60
gr
Roomboter

Hulpmiddelen


1
Aluminiumfolie
1
BBQ met deksel
1
Cocktailprikkers
Houtskool
1
Plantenspuit
1
stuks
Rookhout (appel of kersen)

Bereiding


Stap 1
Haal de spareribs 1 uur van te voren uit de koelkast.
Stap 2
Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 110 graden Celsius. (90 graden Celsius dome temperatuur in mijn geval)
Stap 3
Maak ze schoon door het vliesje te verwijderen en los zittende stukjes vet. Bedek de spareribs aan beide kanten ruim met een laag BBQ rub.
Stap 4
Leg ze op de BBQ en gooi er een chunk rookhout bij. Doe de deksel dicht voor de komende 3 uur. Om het uur even insprayen met cola om ze mooi vochtig te houden.
Stap 5
Voor de glaze verwijder van de chipotles de zaadjes en snij ze heel fijn. meng ze met de frambozen jam en rode balsamico azijn verwarm in een pannetje en meng goed. Voeg nog wat honing toe en een snufje kaneel en laat de saus nog een beetje indikken.
Stap 6
Na 3 uur tijd om in te oppakken. Pak ze goed in in aluminium folie met de bolle kant naar beneden en voeg wat stukjes roomboter toe en wat cola.
Stap 7
Haal de spareribs voorzichtig uit de verpakking na 1 uur en leg ze met de holle kant op de BBQ.
Stap 8
Smeer ze ruim in met de glaze en sluit de BBQ. Na een half uurtje nog een keertje bijsmeren.
Stap 9
Controleer met een cocktail prikkertje of ze gaar zijn. Je zou er makkelijk in moeten kunnen prikken. laat ze anders nog even liggen.