BBQ MOINK balls glutenvrij
Met https://keesieaandekook.nl/recipe/191 frambozen chipotle balsamico saus , inspiratie https://www.bbq-nl.com/moink-balls/ Noskos BBQ | |
Type | Borrelhapje |
Bereidingstijd (min) | 105 |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Aantal stuks | 24 |
Ingrediƫnten
MOINK balls |
|||
5
|
el
|
BBQ kruiden | |
1
|
Ei | ||
500
|
gr
|
Gehakt rund | |
50
|
gr
|
Geraspte kaas | |
2
|
teentjes
|
Knoflook | |
12
|
plakken
|
Ontbijtspek | |
2
|
el
|
Oregano | |
1
|
tl
|
Peterselie | |
1
|
tl
|
Zout | |
1
|
el
|
Zwarte peper | |
Frambozen chipotle balsamico glaze |
|||
30
|
ml
|
Balsamicoazijn | |
3
|
Chipotles in adobo saus | ||
350
|
ml
|
Frambozen |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
24
|
Cocktailprikkers | |
1
|
Kerntemperatuurmeter |
Bereiding
Stap 1Hak de knoslook heel fijn en meng met de kruiden, ei, kaas, gehakt, peper en zout goed. |
Stap 2Draai er kleine balletjes van en strooi er wat BBQ rub over. Snij de ontbijtspek in 2 stukjes, wikkel om het balletje en zet vast met een cocktail prikkertje. |
Stap 3Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming rond de 100 graden Celsius en leg de balletjes erop. Steek een kerntemperatuur meter in 1 van de balletjes, die de BBQ dicht en wacht totdat de kern temperatuur 60 graden is. Duurt klein uurtje. |
Stap 4Maak de frambozen chipotle balsamico saus in een pannetje en verwarm tot een dikke saus. |
Stap 5Smeer de balletjes in aan beide kanten en haal ze van de BBQ af als de kerntemperatuur 70 graden Celsius bereikt is. |