BBQ MOINK balls glutenvrij


Met https://keesieaandekook.nl/recipe/191 frambozen chipotle balsamico saus , inspiratie https://www.bbq-nl.com/moink-balls/ Noskos BBQ
Type Borrelhapje
Bereidingstijd (min) 105
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4
Aantal stuks 24

Ingrediƫnten


MOINK balls

5
el
BBQ kruiden
1
Ei
500
gr
Gehakt rund
50
gr
Geraspte kaas
2
teentjes
Knoflook
12
plakken
Ontbijtspek
2
el
Oregano
1
tl
Peterselie
1
tl
Zout
1
el
Zwarte peper

Frambozen chipotle balsamico glaze

30
ml
Balsamicoazijn
3
Chipotles in adobo saus
350
ml
Frambozen

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
24
Cocktailprikkers
1
Kerntemperatuurmeter

Bereiding


Stap 1
Hak de knoslook heel fijn en meng met de kruiden, ei, kaas, gehakt, peper en zout goed.
Stap 2
Draai er kleine balletjes van en strooi er wat BBQ rub over. Snij de ontbijtspek in 2 stukjes, wikkel om het balletje en zet vast met een cocktail prikkertje.
Stap 3
Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming rond de 100 graden Celsius en leg de balletjes erop. Steek een kerntemperatuur meter in 1 van de balletjes, die de BBQ dicht en wacht totdat de kern temperatuur 60 graden is. Duurt klein uurtje.
Stap 4
Maak de frambozen chipotle balsamico saus in een pannetje en verwarm tot een dikke saus.
Stap 5
Smeer de balletjes in aan beide kanten en haal ze van de BBQ af als de kerntemperatuur 70 graden Celsius bereikt is.