BBQ Gyros Pork Steaks


Inspiratie https://www.nasqbbq.nl/griekse-pork-steaks/ #NasQBBQ . Lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/148 gyros kruidenmix.
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 300
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


Gyros mop saus

15
ml
Balsamicoazijn
2
tl
Gyros kruiden
20
gr
Roomboter
1
Uitje
250
ml
Water
1
el
Worchestersaus

Pork steaks

20
gr
Gyros kruiden
2
el
Olijfolie
2
kg
Procureur

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 130 graden Celsius.
Stap 2
Maak de procureur schoon door het harde vet weg te snijden en verdeel in dikke plakken van 2 a 3 vingers dik.
Stap 3
Smeer ze in met wat olijfolie en verdeel de gyros kruiden mix er overheen. Leg ze van het vuur af en sluit de BBQ.
Stap 4
Maak ondertussen de mop saus. Snipper 1 uitje en doe deze in een pan water met de balsamico azijn, boter, worchester saus en de gyros kruiden. Breng aan de kook om de ingredienten goed te mengen.
Stap 5
Na 1.5 uur tijd om te moppen. Mop de steaks eerst aan de bovenkant en draai ze om en mop er nog een keer. Sluit de BBQ en herhaal het moppen om het uur. Maak wel eerst de mop saus goed warm.
Stap 6
Wil je het versnellen pak ze dan goed in in alluminium folie en voeg mop saus toe.
Stap 7
Bij een kerntemperatuur van 86 graden zijn ze gaar en kan ze je aansnijden (tegen de draad in). Verder verwarmen tot 90-92 graden Celsius kan ook, worden ze malser en zachter van.