BBQ Gyros Pork Steaks
Inspiratie https://www.nasqbbq.nl/griekse-pork-steaks/ #NasQBBQ . Lekker met https://keesieaandekook.nl/recipe/148 gyros kruidenmix. | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 300 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Gyros mop saus |
|||
15
|
ml
|
Balsamicoazijn | |
2
|
tl
|
Gyros kruiden | |
20
|
gr
|
Roomboter | |
1
|
Uitje | ||
250
|
ml
|
Water | |
1
|
el
|
Worchestersaus | |
Pork steaks |
|||
20
|
gr
|
Gyros kruiden | |
2
|
el
|
Olijfolie | |
2
|
kg
|
Procureur |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming op 130 graden Celsius. |
Stap 2Maak de procureur schoon door het harde vet weg te snijden en verdeel in dikke plakken van 2 a 3 vingers dik. |
Stap 3Smeer ze in met wat olijfolie en verdeel de gyros kruiden mix er overheen. Leg ze van het vuur af en sluit de BBQ. |
Stap 4Maak ondertussen de mop saus. Snipper 1 uitje en doe deze in een pan water met de balsamico azijn, boter, worchester saus en de gyros kruiden. Breng aan de kook om de ingredienten goed te mengen. |
Stap 5Na 1.5 uur tijd om te moppen. Mop de steaks eerst aan de bovenkant en draai ze om en mop er nog een keer. Sluit de BBQ en herhaal het moppen om het uur. Maak wel eerst de mop saus goed warm. |
Stap 6Wil je het versnellen pak ze dan goed in in alluminium folie en voeg mop saus toe. |
Stap 7Bij een kerntemperatuur van 86 graden zijn ze gaar en kan ze je aansnijden (tegen de draad in). Verder verwarmen tot 90-92 graden Celsius kan ook, worden ze malser en zachter van. |