Atjar ketimoen
Type | Bijgerecht |
Kategorie | Indisch |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
dl
|
Azijn |
1
|
tl
|
Koenjit (geelwortel) |
1
|
Komkommer | |
1
|
Rode peper | |
1
|
Rode ui | |
1
|
el
|
Sambal |
1
|
el
|
Suiker |
1
|
dl
|
Zonnebloemolie |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Was de komkommer snij in de lengte door de helft en haal de zaadlijsten er uit snijd dan in dunne plakken. |
Stap 2Maak een warme dressing van olie, azijn, ui, fijngesneden pepertje, sambal en zout en peper en leg daarin de komkommer gedurende een uur voor het serveren. |