Atjar ketimoen
| Type | Bijgerecht |
| Kategorie | Indisch |
| Bereidingstijd (min) | 10 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
2
|
dl
|
Azijn |
|
1
|
tl
|
Koenjit (geelwortel) |
|
1
|
Komkommer | |
|
1
|
Rode peper | |
|
1
|
Rode ui | |
|
1
|
el
|
Sambal |
|
1
|
el
|
Suiker |
|
1
|
dl
|
Zonnebloemolie |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Was de komkommer snij in de lengte door de helft en haal de zaadlijsten er uit snijd dan in dunne plakken. |
Stap 2Maak een warme dressing van olie, azijn, ui, fijngesneden pepertje, sambal en zout en peper en leg daarin de komkommer gedurende een uur voor het serveren. |