Zeeuws buikspek uit de oven
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Oventijd (min) | 75 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Ingrediƫnten
30
|
gr
|
Bruine basterdsuiker |
1500
|
gr
|
Buikspek zonder zwoerd |
2
|
el
|
Fijne mosterd |
2
|
el
|
Grove mosterd |
6
|
el
|
Ketjap Manis |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
1
|
el
|
Paprikapoeder gerookt |
1
|
el
|
Paprikapoeder zoet |
1
|
Ui | |
1
|
snufje
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Maak de uien en de knoflook schoon en doe alle ingrediƫnten in een keukenmachine en maak er een gladde saus van. |
Stap 2Doe de spek in een zip zak en voeg de marinade toe. Laat deze minimaal 24 uur marineren in de koelkast. |
Stap 3Haal het vlees uit de marinade, dep af met wat keukenpapier en laat op kamertemperatuur komen. |
Stap 4Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden en leg de spek in de oven voor een uurtje op eeen rooster. Leg een lekbak met water eronder om het vet op te vangen. |
Stap 5Als de kern temperatuur 78 graden is de oven een 10 minuten op 220 graden. |
Stap 6Haal uit de oven en laat deze nog een 15 minuten rusten. |