Zeeuws buikspek uit de oven


Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 15
Oventijd (min) 75
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 8

Ingrediƫnten


30
gr
Bruine basterdsuiker
1500
gr
Buikspek zonder zwoerd
2
el
Fijne mosterd
2
el
Grove mosterd
6
el
Ketjap Manis
2
teentjes
Knoflook
1
el
Paprikapoeder gerookt
1
el
Paprikapoeder zoet
1
Ui
1
snufje
Zout

Bereiding


Stap 1
Maak de uien en de knoflook schoon en doe alle ingrediƫnten in een keukenmachine en maak er een gladde saus van.
Stap 2
Doe de spek in een zip zak en voeg de marinade toe. Laat deze minimaal 24 uur marineren in de koelkast.
Stap 3
Haal het vlees uit de marinade, dep af met wat keukenpapier en laat op kamertemperatuur komen.
Stap 4
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden en leg de spek in de oven voor een uurtje op eeen rooster. Leg een lekbak met water eronder om het vet op te vangen.
Stap 5
Als de kern temperatuur 78 graden is de oven een 10 minuten op 220 graden.
Stap 6
Haal uit de oven en laat deze nog een 15 minuten rusten.